Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Stockholms bästa badplatser

Det tog sin tid. Men till slut blev det sommar även i Sverige. Och med sommaren kommer ju längtan efter att ta sig ett svalkande dopp. Men hur gör man om man befinner sig i huvudstaden? Enkelt – välj bara någon av Stockholms bästa badplatser!

Vill du bada inom eller utom tull? Söker du efter familjevänliga alternativ med mycket aktiviteter eller lugn och ro? Här finns något för alla!

9. Hornsbergs strand

Vid den nybyggda stadsdelen Hornsberg på andra sidan vattnet från Pampas Marina ligger promenadstråket Hornsbergs strand. Förutom gott om gräsytor och bra badmöjligheter från bryggorna är ett stort plus alla de restauranger och krogar som trängs längs sträckan.

8. Tanto strandbad

Tantobadet hittar du i Årstaviken vid Drakenbergsparkens sydvästra ände. Med sin finkorniga sandstrand, flertalet bryggor, klätterväggar och hopptorn erbjuder Tanto strandbad något för alla.

7. Brunnsvikens strandbad

Brunnsvikens strandbad är ett litet och enkelt, men mysigt strandbad på andra sidan vattnet från Haga slott. Saknar försäljning av mat och dryck, så se till att ladda upp med eget fika!

6. Fågelö udde

Vill du komma bort från stadspulsen, men ändå kunna ta dig runt med kollektivtrafiken? Då rekommenderar vi vackra Fågelö udde med tillhörande sandstrand intill Askrikefjärden på Lidingö.

5. Vanadisbadet

Vanadisbadet i Vasastan är ett utomhusbad som ursprungligen slog upp portarna 1938, men stängdes 2007. Idag går det dock alldeles utmärkt att doppa sig mitt i stan på detta familjevänliga bad.

4. Smedsuddsbadet

Smedsuddsbadet, även kallat Smedis, är ett strandbad vid Riddarfjärden intill Västerbron. Här finns förutom den lilla sandstranden en båtbrygga, gräsmatta, omklädningsrum och toaletter för både damer och herrar samt två utomhusduschar.

3. Långholmens strandbad

Det populära strandbadet på Långholmen har det mesta att erbjuda; härliga promenadstråk, fängelsemuséet och värdshuset. Men det är givetvis för att doppa sig de flesta kommer hit!

2. Flatenbadet

Vill du ha en aktiv dag på stranden är Flatenbadet i Skarpnäck ditt bästa alternativ. Badet är nämligen omringad av bryggor, hopptorn, ute-gym, tennisbanor, beackvolleybollbana, boulebana, minigolf samt ett flertal uteserveringar.

1. Fredhällsklipporna

Med sina solvarma, runda hällar är badmöjligheterna vid Fredhällsklipporna närmast perfekta. Närheten till stan gör att du inte behöver oroa dig för brist på utbud. Här finns både uteserveringar och närlivs till hands.

4.71/5 (21)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap