Listor.se

Sveriges största listsajt

Sju ovanliga världsrekord i Bingo

BIngo

Världsrekord finns i alla former. Från de allra mest fantastiska till de som är helt bisarra – går det att slå ett rekord så är det någon som vill prova att göra det.

Vi kan till exempel hitta världens största sko i Turkiet, och världens största lök har odlats i norra England. Men visste du att det finns några ganska coola världsrekord i bingo? Det har slagits rekord i allt från det största bingospelet till de största bingobollarna och den snabbaste jackpottvinsten.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat sju av de häftigaste och mest ovanliga rekorden relaterade till det älskade spelet bingo.

1. Det största Bingospelet

Det största Bingospelet skedde i Bogotá, Colombia, den 2 december 2006. På grund av att det är så många som spelar bingo på Bingo.com online, är det färre och färre människor som besöker en bingohall. Bingo online är helt enkelt mer populärt och det är tillgängligt hela tiden, oavsett var man än är. Det tilltalar framförallt den yngre generationen.

Den största återförsäljaren av bingo i Sydamerika beslutade att försöka få fler människor till bingohallarna istället genom att skapa ett rekordstort bingospel. Hela 70 080 människor dök upp, vilket är ungefär lika många som bor i Halmstad.

2. Den största vinstsumman

Den största vinstsumman i en bingohall vanns av Soraya Lowell den 25 mars 2008 i Coatbridge, Skottland. Priserna för bingo i bingohallar brukar sällan nå några astronomiska summor. De högsta priserna brukar hamna på ungefär en tusenlapp. Lowell vann en ”Platinum Jackpot” på 1,167,795 brittiska pund, ungefär 14 miljoner kronor i National Bingo Game.

3. Spel med de största bingobollarna

Den 18 juli 2014 slogs ett världsrekord på Coronation Street i Manchester, Storbritannien. En populär bingosida erbjöd ett spel med de största bingobollarna någonsin, för att samla in pengar till forskning om cancer hos män. De 60,1 centimeter stora bingobollarna kastades ut från fönstren på Coronation Street, och de lyckades samla in en stor summa till forskning.

4. Världens högst belägna bingospel

Världens högst belägna bingospel skedde på Mount Everest den 3 november 2009. Det var anställda på ett brittiskt spelbolag som vandrade upp till Mount Everests basläger på 5 300 meters höjd för att spela några bingospel. Målet var att samla in pengar till välgörenhet, och expeditionen fick stor uppmärksamhet. Det här är ett rekord som säkert inte kommer att brytas på länge.

5. Snabbast jackpottvinst

De flesta anser att nybörjartur är en myt, men det händer trots allt att lyckan slår till snabbt. Darryl Howe hade tur redan från början. Bara 40 minuter efter att ha skapat ett första gången konto på en spelsida, den 22 januari 2010, vann han 200 000 kronor. Hans 15 nummer kom på bara 23 dragna nummer. Oddsen för att detta händer är mer än en på 93 miljarder.

6. Det största bingospelet online

Det största bingospelet online organiserades av Coca-Cola i Tokyo, Japan, den 3 september 2010. Bingo online är oerhört populärt och chattrummen är aktiva. Många bingorum har hundratals spelare. Men det är ändå ingenting jämfört med det största bingospelet online. Hela 493 824 personer deltog i ett och samma bingospel!

7. Det högsta tornet byggt av bingopennor

Doug McManaman är en kanadensisk bingoentusiast. Han slog ett av de lite mer ovanliga världsrekorden relaterade till spelet den 18 februari 2013; att bygga det högsta tornet av bingopennor. McManaman lyckades stapla hela 82 bingopennor ovanpå varandra. Tornet var tvunget att förbli balanserat i minst 10 sekunder, vilket faktiskt lyckades och resulterade i ett världsrekord. 

0/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap