Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Så här har du aldrig bott förut – 8 unika hotell

Är du trött på hotell som består av monotona dubbelrum med en vanlig dubbelsäng? Fler och fler resenärer letar efter unika och oförglömliga upplevelser när checkar ut från jobbet och checkar in på semestern.

Trivago har sammanställt en lista med 8 unika hotell över hela världen. Säg hejdå till persikofärgade heltäckningsmattor och trötta minibarer, säg hej till flygplan, fängelseceller, grottor och saltblock!
 
 
 

8. Jumbo Stay (Arlanda, Sverige)

Jumbo Stay

Varför inte sova i en Boeing 747 när du mellanlandar på Arlanda? Då menar vi ett stillastående flygplanshotell med betydligt bekvämare sängar än de hårda flygplansstolar du är van vid. Denna Boeing 747 som användes mellan 1976 och 2002 för Pan Am, Singapore Airlines och senare Transjet har gjorts om till hotell.

Boka Jumbo Stay HÄR.
 
 

7. Cappadocia Cave Suites (Göreme, Turkiet)

Cappadocia Cave Suites

Göreme är en av de mest unika städerna i världen. Vind och väder har skapat anmärkningsvärda klippformationer, och Cappadocia Suites Cave är ett hotell som ger gästerna möjlighet att övernatta i de ursprungliga grottorna. Grottsystemet är skickligt omvandlat till unika rum. Kanske något för den som aldrig riktigt kunnat släppa Grottbjörnens folk? Vi har bara en sak att säga: akta huvudet!

Boka Cappadocia Cave Suites HÄR.
 
 

6. Malmaison Oxford (Oxford, Storbritannien)

Malmaison Oxford

Malmaison Oxford välkomnar sina gäster till en vistelse i ett gammalt viktorianskt fängelse.
För de flesta människor är det knappas någon dröm att tillbringa en natt i en fängelsecell, men detta boutiquehotell erbjuder en exklusiv och lyxig vistelse. Här blir du inburad i tidigare celler, som nu förvandlats till hippa hotellrum.

Boka Malmaison Oxford HÄR.
 
 

5. Luna Salada (Uyuni, Bolivia)

Luna Salada

Luna Salada är ett unikt hotellbygge. Byggnaden består av saltblock och är belägen i hjärtat av de berömda saltslätterna i Uyuni, Bolivia. Hotellet smälter med andra ord in i omgivningen och har en oöverträffad utsikt över världens största saltslätt.

Boka Luna Salada HÄR.
 
 

4. Igloo Village Kakslauttanen (Saariselkä, Finland)

Igloo Village

På Igloo Village Kakslauttanen kan du välja mellan att bo i timmerstugor, iglos av snö eller iglos av glas. Den senare iglo-varianten ger fri utsikt över natthimlen, där norrskenet kan beundras från sängkanten. På Igloo Village finns även ett snökapell, en glassbar och världens största rökbastu.

Boka Igloo Village Kakslauttanen HÄR.
 
 

3. Quinta Real Zacatecas (Zacatecas, Mexiko)

Quinta Real Zacatecas

Quinta Real Zacatecas är ett femstjärnigt hotell, som är inbyggt i läktaren vid den legendariska tjurfäktningsarenan San Pedro från 1800-talet. Arenan har inte varit i bruk för tjurfäktning sedan 1975, men än finns många originaldetaljer kvar. Ett tydligt bevis på detta är Botarel Bar, som ligger i det område där tjuren hetsades upp innan den släpptes loss i manegen.

Boka Quinta Real Zacatecas HÄR.
 
 

2. Queen Mary (Long Beach, USA)

Queen Mary

Detta historiska kryssningsfartyg färdades mellan New York och Southampton under åren 1937-1967. Queen Mary har 1,001 transatlantiska turer på nacken, och gick från att vara en symbol för elegans och klass till ett grått, kamouflerade transportfartyg under andra världskriget. Mycket av originalinredningen är bevarad och båtens Art deco-bar är en sevärdhet i sig.

Boka Queen Mary HÄR.
 
 

1. Ariau Amazon Towers (Manaus, Brasilien)

Ariau Amazon Towers

Ariau Amazon Towers har ett unikt läge mitt i världens största regnskog i Amazonas. Hotellet kan endast nås med båt via Black River, och rummen är byggda på trädens toppar, mellan 10 och 20 meter över marken. Här får du räkna med att se apor, papegojor och andra djur direkt utanför ditt fönster. Bland trädtopparna kan du även hitta fyra barer, två restauranger och två pooler.

Boka Ariau Amazon Towers HÄR.
 
 
 
Om trivago:
Resenärer kan hitta sitt ideala hotell till lägsta möjliga pris på www.trivago.se. trivago är en söksida på nätet som jämför hotellpriser från över 700,000 hotell från drygt 150 bokningssidor världen över, och erbjuder samtidigt ca 120 miljoner hotellrecensioner – ackompanjerade av runt 14 miljoner foton. Hitta enkelt det bästa hotellet för din vistelse genom att använda trivagos olika sökfilter och valmöjligheter. 45 miljoner besökare varje månad använder trivago för att spara i genomsnitt 35 % per bokning.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap