Listor.se

Sveriges största listsajt

Norges 5 bästa skidorter

Vårt kära grannland har mycket att erbjuda när det kommer till skidåkning, oavsett om man älskar nedförsåkning eller hellre åker längdskidor. Norge har några av Europas bästa skidbackar som passar alla olika nivåer och åldrar.

Här tipsar vi i samarbete med en av våra partners om de fem bästa skidorterna i Norge!

5. Beitostolen

För en mysig upplevelse där du åker skidor i en oförstörd by är Beitostolen att rekommendera. Med berget Bitihorn i bakgrunden åker du skidor i nationalparken Jotunheimens ena hörn. Det finns olika backar för utförsåkning och snowboard, men det är framförallt längdskidåkning som är attraktionen här. Med 320 km välskötta längdskidspår i skogen och bergen får du ett riktigt naturäventyr. Familjevänligt och bara några minuter från byns restauranger och butiker. 

4. Geilo

Trevliga lilla Geilo är en familjevänlig skidresort som ligger i kanten av Hardangervidda, mitt emellan Bergen och Oslo. Byn Geilo ligger omringad av två skidområden med 40 backar som täcker 35 km och det finns totalt 20 liftar. Här kan man bo på lyxiga hotell, i mysiga skidstugor eller på vandrarhem. Förutom en stor terrängpark finns det 220 km längdskidspår och massvis med andra vinteraktiviteter som hundslädåkning eller isfiske. Geilo är perfekt att kombinera med ett besök på fascinerande Hardangervidda.

3. Hafjell

Hafjell ligger cirka 2,5 timmar norr om Oslo i Øyers kommun i Oppland fylke och är mycket lätt att ta sig till. Med två barnområden, gondollift, skidskolor och backar för alla nivåer så finns det något för hela familjen. Hela skidområdet får sol och har garanterat bra snöförhållanden från mitten av November till April. Dessutom har Hafjell Norges längsta längdskidspår på 300 km.

2. Trysil

Norges största skidort Trysil ligger väldigt nära Sverige och om du vill kunna välja mellan massvis med olika backar så är det här rätt val för dig. Totalt finns det 75 km med backar, 68 pister, en terrängpark på fyra olika nivåer och 31 liftar. Här finns dessutom alla olika bekvämligheter i form av boende, restauranger, after-ski och transport över hela området. Trysil ligger norr om Oslo på den svenska gränsen. Här finns även avskilda områden för barn.

1. Hemsedal

Hit åker du för att uppleva de skandinaviska alperna med höga berg som inte går att hitta på andra norska skidorter. Förutom det vilda och vackra dramatiska landskapet erbjuds här utförsåkning i världsklass. Extrem offpist som är bäst i Norge står sida vid sida med breda, välskötta backar med dygnet runt-liftar. Här åker både proffsåkare och barnfamiljer sida vid sida, för på Hemsedal finns Norges största barnområde där massvis med barnaktiviteter hålls varje år. Hemsedal har även en grön backe som går från den högsta punkten på 1497 m ner till marknivå på 640 m.

5/5 (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap