Listor.se

Sveriges största listsajt

MINILISTA: 3 bästa spartipsen för ditt bröllop

Att gifta sig är (förhoppningsvis) något man bara gör en gång och då känns det tråkigt att snåla sig igenom dagen. Å andra sidan vill man inte inleda äktenskapet med en kostnad som ödelägger privatekonomin för lång tid framöver. Det är ju trots allt inte kostnaderna man vill ta med sig in i framtiden, utan helt andra minnen.

Här är några punkter att tänka på för att slippa miljonlånen.

space

3. Tänk före

Bästa spartipsen för ditt bröllop

En bröllopsfest innebär ofrånkomligen många och stora kostnader, men bestäm er för vad som är viktigt för just er. Inte för familjerna, föräldrarna, gästerna, vännerna eller för gamla tant Olga – för er! Det är ju trots allt ni som ska gifta er, inga andra.

Vill ni ha ett stort bröllop med många gäster eller en liten intim tillställning? Kyrkbröllop eller på en vacker strand, i Sverige eller utomlands? Är det viktigt att ha världens mest påkostade bröllopstårta? Restaurang eller catering? Eller kan ni till och med tänka er att laga maten själva? Är det viktigt med levande musik eller en jättestor ljudanläggning? Alla val kostar mer eller mindre pengar, så välj med omsorg.

space

2. Ta hjälp av vänner

Bästa spartipsen för ditt bröllopAlla känner någon som känner någon som känner någon… Yrkeskunnigt folk är jätteduktiga, men mycket går faktiskt att göra själva med hjälp av mer eller mindre professionella vänner. Kan en kreativ kompis hjälpa till med håruppsättningen, en annan ta bröllopsfotona och en tredje ordna med musik till dansen finns mycket pengar att spara. Och hade inte svågern en kollega som äger en Rolls-Royce? Även om han skulle kosta en slant att hyra in kan det bli både billigare och bättre än att anlita en professionell limousinservice.

space

1. Se det för vad det är

Bästa spartipsen för ditt bröllopNi vill manifestera er kärlek inför släkt och vänner. Varken ni eller någon av gästerna kommer i efterhand att fundera över kvaliteten på inbjudningskorten eller ifall servetterna såg billiga ut. Tänk tillbaka! Har de bästa festerna – bröllop eller andra – ni bevistat också varit de mest påkostade? Släpp prestigen, fokusera på det som verkligen betyder något och gör detta till en trevlig och minnesvärd afton för alla inblandade!

space

Behöver ni fler tips kan ni kolla in Consectors 33 tips för ett billigare bröllop. Och på tal om Consector kan ni passa på att låta dem hjälpa er att samla era lån. På så vis kan ni inleda äktenskapet med bra ekonomi istället för dålig.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap