Listor.se

Sveriges största listsajt

Här bor miljardärerna: Världens dyraste bostäder

De svenska bostadspriserna fortsätter att stiga, och nya rön visar att två av tre svenskar tror på en ihållande prisökning. Tillhör du den allt växande grupp som känner att det börjar bli för dyrt att bo? Då kan du trösta dig med att våra snittpriser är ljusår ifrån världens dyraste bostäder.

Men vem har egentligen råd att bo i en kåk med en prislapp på hundratals miljoner dollar? Väldigt många verkar det som. Bland hyresgästerna hittar vi visserligen namn som Bill Gates, Chelsea-bossen Roman Abramovitj och Ukrainas rikaste man, men i övrigt är det relativt okända miljardärer som är inneboende i världens 10 dyraste bostäder.
 
 

10. Mountain Home Road, Woodside

Mountain Home Road

Ägare: Masayoshi Son
Pris: 117,5 miljoner dollar

SoftBanks japanska VD Masayoshi Son residerar i detta neoklassiska hus på dryga 800 kvadratmeter, beläget i Woodside, Kalifornien. Den inte särskilt blygsamma hemvisten inhyser bland annat ett fristående bibliotek, en stor pool och en tennisbana.
 
 

9. Xanadu 2.0, Seattle

Xanadu 2.0

Ägare: Bill Gates
Värde: 120,5 miljoner dollar

Detta högteknologiska komplex vid Lake Washington ägs av världens näst rikaste man – Bill Gates. Här kan Microsoft-grundaren bland annat ladda batterierna i poolen, som är utrustad med en undervattensmusikanläggning, i det 230 kvadratmeter stora gymet, eller i sitt privata bibliotek.
 
 

8. Blossom Estate, Palm Beach

Blossom Estate

Ägare: Ken Griffin
Pris: 130 miljoner dollar

Hedgefondjätten Ken Griffin köpte 2013 fyra fastigheter om totalt åtta hektar vid Floridas kust för 130 miljoner dollar. Idag kallar han det för ”hem”.
 
 

7. 17 Kensington Palace Gardens, London

17 Kensington Palace Gardens

Ägare: Roman Abramovitj
Pris: 140 miljoner dollar

Den ryske oljemagnaten och Chelsea-ägaren Roman Abramovitj äger flera stora fastigheter i London. Sedan köpet av den här lyan längs supersnobbiga Kensington Palace Gardens gick igenom har den stormrike ryssen fått bygglov för en underjordisk förlängning som bland annat inkluderar en tennisbana, en vårdcentral och ett bilmuseum.
 
 

6. Ellison Estate, Woodside

Ellison Estate

Ägare: Larry Ellison
Värde: ca 200 miljoner dollar

Oracles grundare Larry Ellison är utan tvekan en av världens mest aktiva fastighetsköpare. Den här 23 hektar stora skapelsen i japansk stil uppfördes 2004 och inhyser: 10 byggnader, en konstgjord sjö, ett tehus, ett badhus och en koi-damm.
 
 

5. One Hyde Park, London

One Hyde Park

Ägare: Rinat Achmetov
Pris: $ 221 miljoner dollar

Världens dyraste lägenhet hittar vi i exklusiva Knightsbridge söder om Hyde Park i London. Ägare är Ukrainas rikaste man, oligarken Rinat Achmetov, och han känner sig säkert trygg i sitt 2 300 kvadratmeter stora fort med skottsäkra fönster och 24-timmars personlig service i bästa lyxhotellstil.
 
 

4. 18-19 Kensington Palace Gardens, London

18-19 Kensington Palace Gardens

Ägare: Lakshmi Mittal
Pris: 222 miljoner dollar

Stålmagnaten Lakshmi Mittal tros äga tre bostäder på gatan som i folkmun kallas ”Billionaires Row”, inklusive en neo-georgisk herrgård nära den israeliska ambassaden. Huset såldes av hedgefondmiljardären Noam Gottesman för 222 miljoner dollar till Mittals son.
 
 

3. Fair Field, Sagaponack

Fair Field

Ägare: Ira Rennert
Värde: ca 248 miljoner dollar

Industrimiljardären Ira Rennert residerar i detta enorma komplex utanför New York med bland annat 29 sovrum, tre pooler, samt ett eget kraftverk.
 
 

2. Villa Leopolda, Villefranche-sur-Mer

Villa Leopolda

Ägare: Lily Safra
Pris: 750 miljoner dollar

Villa Leopolda uppfördes av Kung Leopold II som en gåva till en av hans många älskarinnor. År 2008 planerade den ryska miljardären Michail Prochorov att köpa den 20 hektar stora egendomen, men drog sig ur när prislappen på 750 miljoner dollar avslöjades. Enligt uppgift kostade det honom drygt 50 miljoner euro i betald deposition.
 
 

1. Antilia, Mumbai

Antilia

Ägare: Mukesh Ambani
Värde: ca 1 miljard dollar

Världens i särklass dyraste hem hittar vi i denna 27 våningar höga och 37 000 kvadratmeter stora skyskrapa. Ägare är affärsmannen Mukesh Ambani som är den rikaste indiern i petroleumbranschen. Skrapan innehåller sex underjordiska nivåer med parkeringsgarage, tre helikopterplattor, ett enormt spa, och enligt uppgift krävs det ungefär 600 anställda för att få allt att fungera friktionsfritt.

3.2/5 (15)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap