Listor.se

Sveriges största listsajt

Fem vanliga reseproblem – så slipper du dem

Det är lätt att måla upp resandet som en drömmig och problemfri aktivitet, men det är inte alltid själva resan går helt enligt planen.

Vi kan nog alla relatera till mindre lyckade upplevelser där skrik och panik infunnit sig under resan.

Dagens lista presenterar fem vanligt förekommande reseproblem med tillhörande lösning. För en trevligare resa!

5. Försenade flyg

Ifall du reser du med flyg finns det risk för förseningar eller i värsta fall – helt inställda flygresor. För att förebygga problem kring själva flygresan är att ha som tumregel att alltid boka dina biljetter direkt via flygbolaget. Jämförelsesajter avsäger sig nämligen ofta ansvaret vid problematiska situationer, såsom inställda eller försenade flyg.

Vi vill också tipsa dig om att i förväg läsa på om dina rättigheter som flygresenär. Du kan i många fall kan få ersättning om försening eller inställda resor skulle inträffa. Enklast är att leta efter information online, där Flightright.se är en informationsrik sajt för den typ av läsning.

På Flightright kan du enkelt kolla upp dina rättigheter vid inställda eller försenade flyg, enligt de EU-regler som finns uppsatta. Här upplyses du  bland annat om flygförordningen och dess innebörd vid resa med flyg. Alla resenärer som reser med giltig biljett, där resan påbörjats eller avslutats inom EU, innefattas av  förordningen. Visste du exempelvis att du har rätt till upp till 600 euro i ersättning vid försening eller inställda flyg? Läs på för att veta dina rättigheter som flygresenär.

4. Borttappat bagage

Något som även kan förvandla resan till en mardrömsliknande upplevelse, är borttappat bagage. Att anlända till resmålet utan ett enda rent plagg är inte önskvärt…

Så vad gör man? Jo, i de flesta fall kan man få ersättning för borttappat eller försenat bagage från  flygbolag och  försäkring. På så vis kan du direkt få pengar att shoppa nödvändigheter för, fram tills dess att din ordinarie packning funnits tillrätta.

3. Mindre bra hotell eller boende

Ibland upplevs missnöje kring det boende som bokats på resmålet. Inte kul! Skulle du vara så pass missnöjd att du känner att boendet har en stor negativ inverkan på din semester, kan du alltid kontakta det hotell eller värdsajt som du bokat via.

Notera att bokningssajter som airbnb ofta avsäger sig ansvar i sådana situationer. Skillnaden är det däremot på hotellverksamheter, som i de flesta fall gör sitt yttersta för att du ska trivas. Värt att tänka på är också att du ofta får vad du betalar för!

2. Bråk under resan

Det sägs att semestertider är den tid på året då flest par väljer att gå skilda vägar. Det låter förstås urtrist, men inte heller helt osannolikt. Under semester finns ofta höga förväntningar och risken för besvikelse och tjafs riskerar att bli överhängande. Detsamma gäller i familjekonstellationer, där alla, både barn och vuxna, vill få sin vilja igenom.

Ett bra tips för minskade konflikter är att i förväg sitta ner för att planera och gå igenom upplägg tillsammans. På så vis vet alla inblandade vad som gäller, och kan i  komma med  synpunkter.

1. Dåligt väder

Dåligt väder något som kan påverka resan negativt. Detta problem riskerar vara särskilt angeläget om du reser inom Sverige. Genom att anpassa kläder efter väder, och ägna dig åt aktiviteter som inte kräver toppväder, kan semestern dock räddas!

Vi hoppas att du funnit våra tips på de vanligaste fem reseproblemen till nytta, och att du njuter av sommaren som är!

1/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap