Listor.se

Sveriges största listsajt

Fem sätt att hitta en bostad på

Bostadsbristen är ett faktum och 2019 rapporterade 240 av landets 290 kommuner att de har underskott på bostäder. Att hitta en hyresrätt är inte lätt och bostadsköerna kan uppgå till flera år.

Som tur är finns det alternativa sätt att hitta en framtida bostad på. Här listar vi i samarbete med en av våra partners de fem bästa alternativen för bostadssökande!

5. Vänd dig till privata hyresvärdar

Om du inte har stått tillräckligt länge i bostadskön kan du välja att hyra av privata hyresvärdar. Ett tips är att kolla på en lista med privata hyresvärdar som har lägenheter eller hus i alla olika kommuner. Du kontaktar hyresvärdarna själv och finns det ingen ledig bostad kan du anmäla ditt intresse för en framtida bostad.

4. Kolla på Blocket

Privata hyresvärdar lägger ofta ut sina lediga hyresbostäder på Blocket. Sortera efter den kommun du vill hyra i och kontakta annonsören genom webbsidan. Det brukar gå att hitta bostäder som både är för långtidshyra och för kortare perioder. Tänk bara på att vara lite försiktig när du gör affärer på Blocket, använd sunt förnuft och för aldrig över pengar innan du har sett lägenheten.

3. Sätt ut annonser själv

Skriv en annons där det står vem du är och vad du letar efter. Lägg sedan upp annonsen online om du vill, men tänk på att många äldre personer som inte är på nätet kan ha bostäder som de vill hyra ut. Sätt därför ut annonser i lokaltidningar och på offentliga anslagstavlor som brukar finnas i matbutiker. Bibliotek och gym kan också ha anslagstavlor där du kan sätta upp en lapp.

2. Försök med semesterbostäder

Eftersom bostadsbristen är så pass allvarlig kan du behöva en kortare lösning innan du hittar en permanent lösning. Många svenskar hyr ut sina bostäder till turister under sommaren, men under vintern står bostäderna ofta tomma. Det brukar därför gå att hyra lägenheter eller hus under de kalla månaderna och det kan vara ett alternativ för en kortare period. Ett annat alternativ är att använda Airbnb. Där kan man leta efter bostäder som hyrs ut en hel månad och det brukar vara stora rabatter för månadslånga vistelser.

1. Använd ditt nätverk

Var inte rädd för att fråga vänner och bekanta om de kan hålla utkik ifall en ledig hyresbostad dyker upp. De flesta brukar ställa upp och när flera personer letar kommer resultatet fortare. Du kan även skapa en post på sociala medier, som till exempel Facebook, där det står att du letar efter en bostad. Be dina vänner att dela så sprids din post snabbt. Ett brett nätverk kan göra det mycket lättare att hitta en hyresbostad, så tänk efter hur dina bekanta kan hjälpa dig i din jakt på ditt nya hem.

5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap