Listor.se

Sveriges största listsajt

Europas bästa shoppingstäder

Europas bästa shoppingstäder
Amsterdam är en av Europas bästa städer för shopping. Bild: Public Domain

Älskar du att shoppa och hatar långflygningar? Då kan det vara en god idé att ta en titt på resemagasinet Vagabonds lista på fem närliggande pärlor i form av Europas bästa shoppingstäder

Favoriter som Barcelona och Paris får snällt kliva åt sidan för fem andra storstäder för den shoppingsugne, och en av dem ligger faktiskt i Norden. Vilket grannland som är representerat ser du här nedan i listan över de bästa shoppingstäderna i Europa.

 

5. Berlin

Förutom historiska sevärdheter erbjuder Tysklands huvudstad riktigt bra shopping. Berlins stora shoppingata är Kurfürstendamm som inhyser de flesta butikskedjor samt det kända, och gigantiska, varuhuset KaDeWe. För den som söker efter nya trender och snygga accessoarer, är det väl värt besväret att ta en tripp till de små butikerna runt Hackesche Höfe.

4. Köpenhamn

Vår sydligaste granne är alltså Nordens eget shoppingmecka. I Köpenhamn ligger bland annat trendiga Nørrebro som lockar med såväl kaféer och nattliv som goda shoppingmöjligheter. På Østerbro är det istället Nordre Frihavnsgade som gäller för antik- och secondhandfantaster. Sen har vi såklart Ströget, stadens stora shoppingstråk där turistfällorna trängs med varandra.

3. Amsterdam

Amsterdam erbjuder utmärkt shopping för mode-, konst- och designintresserade. Vid sidan om de populära shoppinggatorna Kalverstraat och Leidsestraat, där alla butiker man kan förvänta sig hitta i en europeisk storstad finns, har Amsterdam mycket annat att erbjuda i shoppingväg. Bland annat Varuhuset De Bijenkorf samt shoppinggatan P.C Hooftstraat som båda är fulla av lyxiga affärer och designbutiker. Letar du efter antikviteter? Då gör du helst ett besök i Spiegelkwartier som ligger inom gångavstånd från Rijksmuseum.

2. London

Det är inte gratis att shoppa i dyra London, men utbudet är sagolikt! Modeentusiasten beger sig rimligast till Old & New Bond Street, Covent Garden eller varför inte Neal Street – känd som skogatan. På enorma Oxford Street finner man det mesta av standardutbudet. Den engelska huvudstaden är också bas för legendariska varuhusen Harrods och Selfridges, samt de välbesökta marknaderna Portobello Road och Camden Market. Som en extra bonus har affärerna i centrum ofta kvällsöppet en dag i veckan.

1. Milano

Det är till Milano världens shoppingelit beger sig när det är dags att uppdatera garderoben. Världens modecentrum erbjuder bland annat gatorna Via della Spiga, Via Montenapoleone och Via Sant’Andrea som utgör själva navet för alla design- och modeslavar och här platsar endast de mest exklusiva modehusen. Dessa alternativ passar dock inte alla plånböcker, men det finns alternativ. I det pittoreska området vid Navigli Canal District hittar man många antikbutiker och mysiga caféer och uteserveringar. I staden huserar också en mängd outlets där de med något tajtare shoppingbudget kan göra sig ett klipp.

 

3.2/5 (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap