Listor.se

Sveriges största listsajt

De 5 klassiska bilmodellerna vi helst vill äga

Sajten Autoscout24 genomförde 2013 en undersökning bland över 75 000 personer i Europa där de ville ta reda på vilken klassisk bilmodell de helst skulle vilja ha i sin ägo. Överlägsen etta blev en nostalgisk jänkare med hela 37 procent av rösterna.

Som svensk blir man kanske lite besviken över avsaknaden av inhemska pärlor som Volvos Amazon och P1800, eller varför inte vackra Saab 92?

Här följer i alla fall de klassiska bilmodeller Europas befolkning helst skulle vilja äga – och visst blir man lite sugen på att boka in en roadtrip till sommaren?

5. Citroën CV2

När man ser att Citroën lägger beslag på en av platserna trodde man kanske att det skulle vara med klassiska DS-modellen, även kallad ”Paddan”. Istället är det gamla CV2 som kniper femteplatsen, eller ”haschmoppen” som den kallades då den blev populär bland hippies under 1960- och 1970-talen.

4. Mini

Denna kultförklarade bilmodell ägs av BMW och presenterades första gången 1959 av British Motor Corporation. Idag finns flera upphottade varianter av den kompakta bilen.

3. Volkswagen Typ 1 (Bubblan)

Världens kanske mest kända bilmodell beställdes ursprungligen av Adolf Hitler och uppdraget lämnades till österrikiske bilkonstruktören Ferdinand Porsche. Bubblan var tänkt att vara en folkbil, som varje tysk familj skulle ha råd att köpa.

2. BMW M1

En riktig raritet som endast finns i 456 handbyggda exemplar, tillverkade mellan 1978 och 1981. Chassit är konstruerat av Lamborghini.

1. Ford Mustang

Denna ikoniska bilmodell introducerades 1964 och har hängt med ända till idag – nästa år firar modellen 50-årsjubileum. Lanseringen av Ford Mustang anses vara en av de mest lyckade i bilindustrins historia.

4.54/5 (54)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap