Listor.se

Sveriges största listsajt

De 8 populäraste hobbyartiklarna för DIY-entusiasten

DIY blir ett alltmer populärt tidsfördriv, både för vuxna och barn. Här kommer en lista över de just nu populäraste gör-det-själv projekten som du alla kan hitta enkelt och smidigt på Rito.se.

8. Pärlplattor

En klassiker från barndomen – vem har inte gjort sina små tavlor av pärlplattor och hängt upp på väggen i rummet? I synnerhet Hamapärlorna är populära, och numera finns det pärlplattor att tillgå i alla möjliga former. Du kan även använda mönster du hittat på nätet, sedan är det bara att du tar fram strykjärnet. 

7. Kit för ljusstöpning

Nuförtiden kan du göra dina ljus i vilken form eller färg du önskar – långa, fyrkantiga, runda, blockljus, halvmånar, flytande ljus…i alla regnbågens nyanser. Bara din fantasi sätter stopp!

6. Tvåltillverkning

Din egen tvål kan du enkelt göra med hjälp av ett tvåltillverkningskit. Välj själv vilken form och färg du vill att de ska ha – och naturligtvis om du vill att de ska dofta gott! Tänk på att några egentillverkade tvålar är en väldigt fin och omtänksam present till någon du tycker om.

5. Broderier

Att göra vackra och fantasifulla broderier blir aldrig omodernt. Ge bort en stjärnteckenstavla eller en personlig kudde. Brodera dina handdukar för den rätta vintage-stilen eller sätt din personliga prägel på dukar och löpare. Du kan välja olika beslag till tavlor du tillverkat och naturligtvis finns det mängder av olika mönster, motiv och teman att utforska.

4. Gjutna gipsfigurer

Det finns en uppsjö av olika gjutformar om du vill göra dina egna figurer av gips – men även av betong. Du har varianter som passar med alla typer av inredning, och sedan behöver du bara måla figuren efter ditt tycke så att den passar perfekt. Som ett tips börjar även tenngjutning väcka alltmer intresse.

3. Egengjorda smycken

Det här är ett tema som är på stark framfart. Gör armband eller halsband av pärlor, glitterpärlor eller glaspärlor, tillverka dina egna örhängen eller gör redan färdiga hängen mer personliga genom egna lås eller endkåpor.

2. Virkning

Ingen lista skulle vara komplett utan virkning – enkelt att ta med överallt, och den kreativa kan få utlopp för all sin skaparförmåga. Kuddar, dukar, mössor, mjukisdjur… vad kan man inte åstadkomma med en virknål och garn?

1. Stickning

De 8 populäraste hobbyartiklarna för DIY-entusiasten

Inte helt otippat toppas listan av klassikernas klassiker. Det finns väl inget handarbete som ger en större variation och fler användningsområden. Tröjor, strumpor, koftor och barnkläder är de populäraste valen. Färg- och garnvalen har också en bredd som aldrig förr, vilket ger en kvalitet som är överlägsen det våra mor- och farföräldrar hade tillgång till. Stickning är alltid på modet.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap