Listor.se

Sveriges största listsajt

De 5 billigaste lånen utan UC

Det brukar vara mycket dyrt att låna pengar hos kreditgivare som inte tar någon kreditupplysning hos UC. Det är inte ovanligt med räntor runt 39 % eftersom de flesta lån utan UC är högkostnadskrediter.

Men det finns faktiskt flera sådana här lån som har en ränta under 30% och som därför inte ens räknas som högkostnadskrediter. 

I nedanstående topplista har vi i samarbete med en av våra partners listat de fem allra billigaste lånen utan UC, som du för övrigt hittar under lån utan UC på Snabblan24.nu.

Inget av lånen i topplistan är högkostnadskrediter, dvs dyra snabblån. Förvisso är de flesta av dessa lån också snabba och har många andra fördelar som snabblån har, men räntan är mycket lägre. Ändå ner till 3,45% till och med. Och det största lånet är på 300 000 kr. Alla långivare i topplistan tar sina kreditupplysningar hos Bisnode.

Monaras lån har en nominell årsränta på 26,5% och inga avgifter. Räntan är ca 13 procentenheter lägre än vad de flesta snabblån utan UC har, det är stor skillnad. Du kan låna 1000 – 30 000 kr hos Monara, men du måste vara 20 år eller äldre för att få ansöka. 

Fler fördelar med Monara:

 • Monara ser till att låntagaren får sitt lån mycket snabbt eftersom de gör direktöverföringar till alla fyra svenska storbanker samt Danske Bank.
 • Återbetalningen är flexibel. Du kan betala det lägsta månadsbeloppet, som är 5% av kvarvarande skuld, eller mer. 

Frogtails lån är snäppet billigare än Monaras, men det är inte mycket som skiljer. Deras lån har en årsränta på 26% och inga avgifter. Här kan du också låna upp till 30 000 kr utan UC men deras minsta lån är på 5000 kr. 

Fler fördelar med Frogtail:

 • De godkänner ansökningar från folk som har betalningsanmärkningar.
 • Åldersgränsen är bara 18 år. Många kreditbolag som beviljar lån utan UC har en högre åldersgräns.  
 • De gör inga direktinsättningar men lånet kan ändå nå mottagarens bankkonto samma dag. Detta under förutsättning att ansökan beviljas senast klockan ett på eftermiddagen om det är en bankdag.  

Slantars ränta är 25% och inte heller detta lån har några avgifter förutom räntan. Det är uppenbarligen inte så stor skillnad mellan Slantars och de ovanstående kreditbolagens lånekostnader, så därför kanske andra faktorer kan vara avgörande om du står i valet och kvalet mellan dessa kreditbolag.  

Hos Slantar kan du låna lika mycket som hos Monara och Frogtail men inte mindre än 10 000 kr. Om du behöver ett riktigt litet lån kanske Slantar därför inte är ett alternativ för dig. Lånet har även en 20-årsgräns och hamnar inte lika snabbt på mottagarens bankkonto som hos de två ovanstående. Det kan ta upp till 2 dagar innan lånet når dig. 

Fler fördelar än räntan hos Slantar:

 • Om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka ändå. 

Fairlo erbjuder en klart lägre ränta än vad de tre ovanstående kreditgivarna gör. Deras årsränta är 14 – 19 %. Räntan är inte individuell utan påverkas av hur stort lån du tar. Deras största lån på 50 000 kr har en nominell ränta på 14% medan deras minsta lån på 1000 – 10000 kr har en ränta på 19%, för att ge två exempel. Inte heller Fairlos lån har några avgifter, så det är ett riktigt billigt lån för att vara ett lån utan UC. 

Fler fördelar med Fairlo:

 • Fairlo accepterar ansökningar från folk som har betalningsanmärkningar. 
 • De gör direktinsättningar till samtliga storbanker i Sverige och Danske Bank.
 • Det är ganska lätt att bli beviljad hos Fairlo. 

Fairlos lån har alltså alla fördelar som dyra sms-lån har men kostar bara hälften så mycket. Vad mer kan man önska sig? Möjligtvis ett ännu billigare lån. I så fall ska du kolla in vår vinnare, Wästgöta Finans.

Wästgöta Finans har en individuell räntesättning. Här kan man få ett lån utan UC och inte betala mer än 3,45 – 17,45% i ränta. Det är sjukt bra, inte minst om du får deras lägsta ränta. Förvisso har Wästgöta Finans en uppläggningsavgift på 250 kr och aviavgift på 45 kr i månaden, men den låga räntan kompenserar för det. 

Skulle du få en ränta på 17,45% kan dock Farilos lån vara billigare, men där kan du inte låna mer än 50 000 kr. Wästgöta Finans erbjuder lån på 30 000 – 300 000 kr utan UC och det är unikt. Det är inga småpengar precis. Det tar dock 1 – 3 dagar innan låntagaren har lånet på sitt bankkonto, men med tanke på den låga räntan så är det definitivt värt sin väntan. 

Flera fördelar med Wästgöta Finans:

 • Trots det höga maxbeloppet på 300 000 kr har lånet en 18-årsgräns. 
 • De erbjuder inte bara det billigaste lånet utan UC, det finns inget annat lån utan UC som är så stort.
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap