Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

Berömda bröllopsklänningar

Vissa har varit långa, andra superkorta eller vida, de har haft alla möjliga färger och former med olika accessoarer, men de har alla en sak gemensamt; de har suttit på en superkänd person.

Vi talar naturligtvis om bröllopsklänningar – en av de självklara höjdpunkterna på ett bröllop, särskilt om bruden i fråga dessutom råkar vara berömd. Är du nyfiken på vad celebriteter som Grace Kelly och Michelle Obama bar under sin stora dag? Fortsätt läsa så får du svaret!

Här presenterar vi 20 berömda bröllopsklänningar.

 

20. Victoria Beckham

beckham-dress

Victoria Beckham bar en klänning designad av Vera Wang då hon gifte sig med sin fotbollsstjärna David på Irland den 4 juli 1999. På kvällen svidade paret om till matchande lila dresser och satt i varsin specialtillverkad tron under bröllopsfesten.

19. Kate Moss

moss-brollop

Modegiganten Kate Moss bar en klänning av Galliano då hon gifte sig med Jamie Hince i den lilla byn Southrop i England i juli 2011.

18. Gwen Stefani

gwen-stefani

John Galliano skapade den delvis rosa bröllopsklänningen som Gwen Stefani bar bär hon gifte sig med Gavin Rossdale i september 2002. Efter bröllopet donerade Gwen klänningen till museumet Victoria & Albert eftersom hon ansåg att klänningen var ett konstverk.

17. Kim Kardashian

kardashian-west

Kim Kardashian bar en specialdesignad klänning från modehuset Givenchy när hon och Kanye West bytte ringar i Florens 2014.

16. Sarah Jessica Parker

parkerdress

Sarah Jessica Parker bar en svart klänning då hon gifte sig med sin make Matthew Broderick i maj 1997. Anledningen till att hon valde en svart klänning var för att hon inte ville att pressen skulle börja spekulera om de såg henne titta på vita klänningar, de ville gifta sig i lugn och ro.

15. Priscilla Presley

presley-dress

När Priscilla Beaulieu gifte sig med Elvis Presley bar hon en egendesignad klänning under deras Las Vegas-bröllop 1967.

14. Prinsessan Diana

princessdiana

Ett av historiens mest mediebevakade bröllop med 750 miljoner som följde det på tv var det mellan Prins Charles och Diana Spencer den 29 juli 1981 i Sankt Paulskatedralen. Klänningen designades av David och Elizabeth Emanuel och hade ett 20 meter långt släp vilket gör det till det längsta i historien.

13. Kaley Cuoco

kaley-couco-brollop

Big Bang Theory-stjärnan Kaley Cuoco bar en rosa klänning när hon gifte sig med Ryan Sweeting under nyårskvällen 2013.

12. Jackie Kennedy

kennedy-brollop

Jacqueline Kennedy bar en klänning av designern Anne Lowe då hon blev presidenthustru i september 1953. Till klänningen bar hon en hellång slöja och matchande vita handskar.

11. Kronprinsessan Victoria

Allas vår kronprinsessa Victoria bar en klänning gjord av 36 meter sidentyg som skapades av sin favoritdesigner Pär Engsheden då hon äntligen gifte sig med sin Daniel Westling den 19 juni 2010.

10. Portia de Rossi

rossidress

Ett av Hollywoods hetaste kändispar Ellen DeGeneres och Portia de Rossi gifte sig i parets hem i Los Angeles 2008 med endast 19 gäster närvarande. Portia bar en klänning designad av Zac Posen med en vacker ljusrosa tyllkjol och bar rygg.

9. Michelle Obama

obamadress

Det unga paret Obama vigdes den tredje oktober 1992 och Michelle bar en vit hellång bröllopsklänning med bara axlar och en traditionell slöja till.

8. Brigitte Bardot

bardot-brollop

När Brigitte Bardot gifte sig med Jacques Charrier i den lilla franska orten Louveciennes strax utanför Paris 1959 bar hon något så okonventionellt som en rosa- och vitrutig bröllopsklänning som slutade strax ovanför knäna. Stjärnans klädval inspirerade till otaliga kopior och fick rutigt att bli hetaste mode.

7. Mia Farrow

miafarrow-dress

Mia Farrow var endast 21 år då hon gifte sig med Frank Sinatra på The Sands Hotel i Las Vegas i juni 1966 och därmed blev hans tredje brud. Farrow bar en ljus miniklänning med en kort kavaj till under den endast 15 minuter långa vigseln.

6. Yoko Ono

yokodress

Yoko Ono gifte sig med John Lennon i mars 1969 i en okonventionell klädsel som bestod av en kort klänning med matchande vit filthatt, vita knästrumpor och vita tygskor.

5. Elizabeth Taylor

taylordress

Under Elizabeth Taylors femte bröllop 1964, denna gång med Richard Burton bar hon en vacker gul klänning i chiffong och liljekonvaljer i hela håret.

4. Bianca Jagger

jagger

Bianca Jagger bestämde sig för att bära en okonventionell bröllopsklädsel under vigseln med Mick Jagger i maj 1971. Biancas dräkt som bestod av en kjol och kavaj skapades av Tommy Nutter som även designat en blus för Bianca att ha under kavajen. Men eftersom Bianca var gravid i fjärde månaden blev blusen för trång och hon valde att vara bar under kavajen istället.

3. Grace Kelly

grace-brollop

Den eleganta bröllopsklänning som den amerikanska aktrisen Grace Kelly bar den 19 april 1956 när hon gifte sig med prinsen av Monaco räknas som ett av 1900-talets mest berömda plagg. Klänningen som designades av Helen Rose åt MGM gjordes av över 20 meter silkestaft, antik spets och pärlor syddes av tre olika sömmerskor och tog totalt sex veckor att få klar.

2. Kate Middleton

kate-middleton

När arvingen till det brittiska riket gick och gängade sig med Kate Middleton den 29 april 2011 var förväntningarnas skyhöga, inte minst på den blivande prinsessans klänningsval. Valet föll slutligen på modehuset Alexander McQueens chefsdesigner Sarah Burton vilket avslöjades först när Kate steg över tröskeln till Westminister Abbey.

1. Audrey Hepburn

hepburn-brollop

Audrey Hepburn bar en vacker bröllopsklänning i klassiskt 50-talssnitt designad av Pierre Balmain när hon gifte sig med skådis-kollegan Mel Ferrer i september 1954.

 

4.67/5 (3)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2019 | Listor.se

Copy link
Powered by Social Snap