Listor.se

Sveriges största listsajt

Bästa tipsen – så skapar du den ultimata hemmabio-känslan!

Om du kunde lägga till ett rum till ditt hus eller lägenhet, vad skulle du ha i det rummet? Utan att tveka skulle många svara ”en egen biosalong”. Det är alltid en speciell känsla att gå på bio. Röda, bekväma stolar, doften av popcorn som fyller luften och viktigast av allt – grym bild och ljud! 

Om du hör till dem som har ett rum till övers som du vill förvandla till en hemmabio finns det vissa saker du behöver tänka på för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Nu ska vi titta på fem punkter som kommer göra din biosalong perfekt.

 

4. Mörklägg din biosalong

Något av det viktigaste när man går på bio är att det är mörkt i salongen. Det är lätt hänt att det läcker in ljus från rummet intill och har salongen fönster så måste dessa mörkläggas. Satsa på mörkläggningsgardiner som verkligen blockerar allt oönskat ljus.

Självklart måste du ha någon typ av belysning i rummet så att man ser var man sätter sig och inte snubblar i mörkret. LED-belysning som du kan styra med en smartphone är ett praktiskt alternativ eftersom du kan släcka ner efter att du har satt dig ner. Spotlights känns väldigt biomässigt också och känner du för ett avancerat projekt ser små spottar i golvet längsmed stolsraderna helt fantastiskt ut.

 

3. Ljudisolera hemmabion

Hundar som skäller, pip från lastbilar som backar och fåglar som kvittrar kan lätt störa din bioupplevelse, och därför är det viktigt att ljudisolera din hemmabio så gott det går. Det finns speciella plattor man kan köpa som man sätter på väggarna för att ljudisolera och det kan också hjälpa att ha en tjockare dörr samt tjocka gardiner för fönstren.

 

2. Fixa biostilen

Det finns ingen färg som passar bättre på biografer än rött. Varför inte rulla ut en röd matta, skaffa röda biofåtöljer och avsluta med gulddetaljer? En liten popcornmaskin och läskmaskin kan också bidra till den där äkta biokänslan. Om du planerar att bjuda hem gäster till din hemmabio kan du till och med trycka upp biljetter som visar vilken film ni ska se och vilken plats folk ska sitta på.

 

1. Prioritera filmutrustning och sittplatser

Det absolut viktigaste i din hemmabio är så klart hemmabiosystemet. Du behöver skaffa ett bra ljudsystem såväl som en duk och projektor. En stor TV kan också fungera, men det är svårt att få till den där biokänslan utan en projektor. 

Vad man sitter på när man tittar gör också stor skillnad. Ibland är det möjligt att hitta gamla biostolar på internet. Annars kanske röda fåtöljer kan fungera. Och vill du ha det riktigt bekvämt kan du satsa på recliner-fåtöljer, som fälls bakåt så att du har stöd för fötterna och bara kan sjunka ner och njuta av upplevelsen. Reglera antalet stolar efter hur många som kommer titta.

4.33/5 (3)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap