Listor.se

Sveriges största listsajt

90-talets populäraste julklappar

I denna artikel tar vi på oss nostalgi-glasögonen och blickar tillbaka på 90-talet. Vilka var egentligen årets populäraste julklappar under det hippa GameBoy-decenniet?

Visst, de flesta skulle kanske säga det om sin barndomstid, men råder det egentligen någon större tvekan om att det färgstarka 90-talet var det bästa decenniet att växa upp under? Abba-mössan gör comeback, fingerboards blir det stora nya, alla geggar med slime och lirar med coola spelkulor i typ…alla färger! I denna artikel tar vi på oss nostalgi-glasögonen och drömmer oss bort till en tid när allt var lite roligare och barnprogrammen tuffare. Närmare bestämt ska vi gå igenom alla julklappar som kröntes till årets julklapp under det vackra 90-talet.

Vilken som blir årets julklapp 2018 vet vi ännu inte. Men den som söker tips på julklappar kan spana in länken här, eller kanske ta upp en gammal favorit? I samarbete med Filmtopp Media ger vi er här 90-talets populäraste julklappar!

 

1990 – Wokpannan


Det asiatiska köket blev alltså bryggan mellan det hurtiga 80-talet och det coola 90-talet. Wokpannan var en otroligt populär present och om du saknar någon hemma i lägenheten, så hittar du garanterat en i föräldrarnas garage eller förråd.

1991 – CD-spelaren


Freestylen checkar ut och in kommer CD-skivan. Tiden när man behövde hålla in en knapp och gissa när man hade spolat klart mellan olika låtar är förbi. Nu går det blixtsnabbt! Tyvärr dröjer det några år innan det blir möjligt att bränna egna skivor hemma på datorn.

1992 – TV-spel

90-talets populäraste julklappar
Super Nintendo gör succé och blir årets julklapp. Och det är kanske inte konstigt med alla fantastiska spel som kom till den fyrkantiga konsolen. Här hittar vi klassiker som: Zelda: A Link to the Past, Super Mario World, Yoshi’s Island, Super Metroid, Mario Kart, Donkey Kong och Final Fantasy III, för att nämna några.

1993 – Parfymer


1993 var året alla luktade som bäst. Parfymen var årets julklapp samma år som dinosaurierna härjade på bioduken i äventyrsfilmen Jurassic Park och fick publiken att svettas. En slump? Knappast.

1994 – Mobiltelefonen

90-talets populäraste julklappar
Redan 1994 blir det populärt med bärbara telefoner. Det kanske är svårt att minnas en tid innan Instagram och Facebook, men 1994 var det faktiskt att samtala med varandra som var telefonens stora poäng. Och att spela snake så klart.

1995 – CD-skivor


Vad har Céline Dion, The Offsprings, Ace of Base och Shaggy gemensamt? Jo, alla låg etta på Sverigetoppen och krängde kopiösa mängder skivor under 1995.

1996 – Internetpaketet

90-talets populäraste julklappar
Året då det mytomspunna internet skulle in i hemmen. Den populäraste presenten 1996 var det så kallade ”internetpaketet”, som bestod av ett modem som skulle kopplas direkt till telefonlinan och en programvara på CDROM. Världen var äntligen redo för en svindlande surfhastighet på 0.5 mbit per sekund.

1997 – Tamagotchi

90-talets populäraste julklappar
De var omöjliga att hålla vid liv och orsakade oss oerhörd vånda, men Tamagotchin var svår att vara utan. Denna fantastiska lilla leksak skulle lära oss att hålla ansvar, men…med handen på hjärtat…hur gick det egentligen?

1998 – Dataspel


Från fickdjur till storskärm. 1998 är datorspelets år. Något som kan ha berott på att fantastiska klassiker som Half-Life, Unreal, Tomb Raider III, Backpacker Junior och Star Craft släpptes. Vilka av dessa spel hade du?

1999 – Böcker


Från internet till tamagotchi, till dataspel och nu slutligen böcker. 1999 var året då det var dags att ta en paus från den teknologiska revolutionen och återgå till det gamla nöjet att läsa en bok. 

3.29/5 (7)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap