Listor.se

Sveriges största listsajt

9 saker att se och göra i Malmö

Malmö är Sveriges tredje och Skandinaviens sjätte största stad. Här trängs ca 316.500 människor från 182 olika länder på samanlagt 76.81 km².

Det finns mycket som gör staden till en av Sveriges populäraste, inte bara att besöka, utan även att bo i. Något som märks tydligt om man tittar på efterfrågan på hyresbostad i Malmö.

För att lyfta Skånes residensstad kommer här en lista på 9 saker att se och göra i Malmö!

9.Parkernas stad 

Malmö har till stor del inga riktiga grönområden, men visste du att det i staden finns inte mindre än 21 olika parker? De olika parkerna är belägna runt om i staden, men många ligger innerstaden. I vissa av parkerna är det tätt med fågel-och djurliv, i andra kan man gå på stora konserter och utomhusbio, och i vissa parker finns det stort utbud av växtlighet och vackra blommor. 

8. En av Nordens största arbetsmarknader

I Malmö finns det mycket jobbmöjligheter. Företag väljer ofta att etablera sig i staden och är därför ständigt på jakt efter människor att anställa. Tack vare Malmös sydliga läge i Sverige har staden nära till många andra länder och därför blivit en populär plats att flytta till. Eftersom efterfrågan är hög behöver du dock ha god framförhållning om du letar efter hyresbostad i Malmö

7. Titta på  nordens högsta skyskrapa

Turning Torso är den 190 meter höga skyskrapan som är beläget i västra hamnen i Malmö. Här finns 147 lägenheter med en fantastisk utsikt över havet och har du tur att bo i Turning Torso har du också tillgång till gemensamma utrymmen som, bastu på 43 våningen, en häftig vinkällare och utsiktsplast och festlokal. I byggnaden finns även konferenslokaler. 

6. Roliga möjligheter för alla barn

Förutom de 21 stycken mysiga parkerna i staden finns det också yttligare 21 stycken temalekplatser i Malmö. Här kan barnen stå på scen på teaterlekplatsen, eller klättra i stora fågelholkar i fågellekplatsen. Springa på broar och plaska i vatten på vattenlekplatsen eller svinga sig som Tarzan på djungellekplatsen. Möjligheterna är oändliga och temalekplatserna är mycket populära. 

5. Besök gamla fängelseceller 

I Malmö kan du besöka det vackra Malmöhus slott, byggt 1434. Slottet är omringat av vatten och stora vallgravar, idag kan du gå på guidade turer på museét och se gamla fängelseceller och läsa om de gamla fångarna. 

4. Häng på en härlig marknad

På Möllevångstorget i området Möllevången sker det nästan varje dag på året marknader med färska frukter, grönsaker och andra livsmedel. Här kan du ta del av smaker från hela världen. 

3. Titta på det 188 hektar stora kalkbrottet 

I Malmö hittar man även det stora naturreservatet Limhamns kalkbrott. Här återfinns fossiler av krokodiler, sjöborrar, koraller och hajtänder. I kalkbrottet kan du gå på guidade turer. 

2. Ät och drick gott på Lilla torget

På Lilla torget i Malmö samlas massor av människor, speciellt på sommartid för att äta god mat och dricka kalla drycker. 

1. Shoppa loss!

Shoppingcentret Emporia är ett utav de största i Skandinavien. Här finns omkring 230 restauranger och butiker och därför ett stort utbud och mängder med alternativ för alla olika viljor och smaker. 

4/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap