Listor.se

Sveriges största listsajt

9 lyxprylar som aldrig tappar värde

Lyxiga saker är inte bara fina att titta på – de kan dessutom ofta vara en riktigt god investering på sikt.

Här har vi listat 9 lyxprylar som aldrig tappar sitt värde!

9. Hermès Kelly

Pris: 91 600 kr

Kara McClurg, expert på mode och accessoarer på den digitala marknadsplatsen Everything But the House, säger: ”Hermès Kelly-väskan är uppkallad efter Grace Kelly, Prinsessan av Monaco. Dess strukturerade klassiska linjer gör den till ett tidlöst val, och märkets högkvalitativa material och utmärkta hantverk försäkrar att den kommer att hålla i åratal.”

8. Hermès Brikin

Pris: 89 200 kr

Väskmärken som Hermès brukar ha ett högre värde eftersom den görs i så få exemplar. Beroende på exakt vilken väska det gäller kan värdet öka med tiden. Hermès säljs i ett begränsat antal butiker och håller medvetet försäljningssiffrorna relativt låga, vilket gör att värdet bevaras.

7. Rolexklockor

Pris: 72 300 kr

Rolex är det enda märket som kan behålla ett bra andrahandsvärde i majoriteten av sina produkter. Ibland kan begagnade till och med kosta mer än nya Rolex klockor. Klockorna kan behålla sitt värde eftersom Rolex bara erbjuder ett begränsat antal produkter, vilket har gjort att märket har blivit ett av de mest välkända i världen.

6. Chanel Classic 

Pris: 51 200 kr

Chanel är fortfarande ett exklusivt märke eftersom de inte säljer några av sina produkter online förutom sina skönhetsprodukter. Chanelväskor kan faktiskt öka i värde med tiden, det finns exempel på de som fördubblat sitt värde efter 10 år.

5. Louis Vuitton Neverfull

Pris: 12 200 kr

Väskan Louis Vuitton Neverfull verkar som att den aldrig blir omodern, och den fortsätter vara populär tack vare periodiska prishöjningar och stor efterfrågan. En standardväska kan behålla åtminstone 85% av sitt värde, medan begränsade utgåvor kan öka i värde, i vissa fall till mer än dubbelt av originalpriset. 

4. Diamanter

Pris: 298 900 per karat

Diamanter håller ett marknadsvärde som antingen är konstant eller ökar med tiden. Men notera att såvida du inte köper som grossist, så betalar du för mer än vad själva diamanten är värd. Som med allt annat man köper i butik betalar man för reklam, personal, hyra – alla utgifter som förbinds med butiksförsäljning läggs på priset på produkten.

3. Exklusiv konst

Pris: Miljontals kronor

Klassiska konstverk är något exklusivt, och många kan uppskatta dem vare sig de är insatta i konst eller inte. Orsaken till att värdefulla verk behåller sitt värde går tillbaka till basen inom ekonomi: efterfrågan är hög men tillgången är låg. De mest värdefulla verken har troligen kopior, men det finns bara ett enda original.

2. Bourgognevin

Pris: 169 000 kr för en flaska DRC Grands Echezeaux 2004

Om du vill investera i vin, kör på en flaska från Bourgogne-regionen i Frankrike. Vinerna från regionen ligger konstant högt på den globala marknadsplatsen för vin, med ett flertal på topp 100-listan.

Värdet på de 10 bästa Bourgognevinerna ökade med minst 60% mellan 2015 och 2016.

1. Christian Louboutin-skor

Pris: 11 500 kr

Christian Louboutin är bland få lyxskomärken som behåller sitt värde. Detta verkar vara särskilt sant för mer utsmyckade skostilar. De röda sulorna verkar vara ett säkert kort för ett högt andrahandsvärde. Vissa begagnade skor kan behålla upp till 90% av sitt värde jämfört med ett nytt par.

4.38/5 (8)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap