Listor.se

Sveriges största listsajt

8 saker du inte bör göra som bröllopsgäst

Att bli bjuden på ett bröllop är en stor ära. Men tänk på att trots fri bar och alla vänner på plats så finns det fortfarande regler att följa…

Här bjuder vi på åtta grundlektioner i vad du INTE bör göra som bröllopsgäst.

 

8. Tillkännage din graviditet

Brollop8

Undvik i rimlig mån att prata om dig själv och dina framtidsplaner, och i synnerhet eventuella graviditeter. Det enda som smäller högre än giftermål är att få barn. Det finns bättre tillfällen att tillkännage denna milstolpe.

7. Ha på dig en brudklänning

Brollop7

Det här låter kanske uppenbart. Men ibland händer det faktiskt att kvinnor bär en egen brudklänning under någon annans bröllop. Om du mot all förmodan tänkt tanken – häng tillbaka den i garderoben… Detsamma gäller vita, långa klänningar av något slag.

6. Ta med barn när du ombetts att inte göra det

Brollop6

Om det står på inbjudningskortet att barnen ska lämnas hemma – hörsamma då denna uppmaning. Det spelar ingen roll hur gulliga och snälla dina små änglar är. Den här dagen handlar om brudparet.

5. Fråga brudparet när första barnet kommer

Brollop5

Förutsatt att de nygifta inte redan har ynglat av sig – det är inte okej att pressa dem med frågor om när de tänkt skaffa barn. Nu när vi tänker efter, det här är en fråga du aldrig borde ställa till något par, någonsin.

 

 

4. Prata om brudparets ex

Brollop4

Du kanske tycker att du är himla rolig och originell när du drar upp brudparets ex i ditt tal. Vi lovar att de inte håller med…

3. Slösa med drinkarna

Brollop3

Baren må vara fri, men det betyder inte att du måste lämna halvdruckna glas över hela lokalen. Bespara brudparet den extra kostnaden och drick upp det du beställer, men…

2. Bli för full

Brollop2

…drick med måtta! Vänner och bekanta. Alla är glada. Musik. Fri bar. Ibland kan det bli för mycket av det goda och då är det lätt att dras med av stämningen och samtidigt få i sig några glas för mycket. Det är inte värt det. Du vill inte bli ihågkommen som ”hen som var fullast på bröllopet”.

1. Fria

Brollop1

Kardinalsynden på ett bröllop! Du är där för att fira någon annans stora dag – inte för att kapa den.

4.5/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap