Listor.se

Sveriges största listsajt

8 populära produkter för dig som simmar

Med rätt badkläder och simutrustning kan du komma långt med din simning. För att bli bättre på i bassängen och särskilt vara bäst vid tävlingar måste du veta vilken utrustning du bör använda.

Här har vi i samarbete med Watery.se, som erbjuder det mesta inom simutrustning, listat åtta populära produkter för dig som simmar.

Badkläder 

Steg ett är att identifiera vilka badkläder du behöver. När man pratar om badkläder finns det olika kategorier:

 • Baddräkter till kvinnor och flickor 
 • Badbyxor till män och pojkar 
 • Baddräkter till gravida 
 • Tävlingsbaddräkter 
 • Tävlingsbadbyxor
 • UV badkläder
 • Våtdräkter

Oavsett om du är simmare på hög nivå eller om du bara doppar tårna en gång i veckan, kan du på Watery.se hitta badkläder som passar perfekt till dig. 

Simglasögon

Simglasögon motverkar röda ögon, samt gör att du kan orientera dig när du simmar. Hos Watery.se hittar du simglasögon i olika märken, former och färger till elitsimmare, motionssimmare, simglasögon för barn, öppet vatten-simmare eller simglasögon med styrka.

Öronproppar 

Öronproppar förbättrar din simning eftersom de förhindrar öronbesvär. När du simmar med öronproppar från Watery.se vet du med säkerhet att de stannar kvar i örat.

Här är några tips om du vill undvika öronbesvär:

 • Torka öronen efter du ha varit i vattnet. Om du inte gör det kommer vattnet att ligga kvar i örat, vilket inte är bra på något sätt. 
 • Luta huvudet från sida till sida
 • Använd öronproppar

Pullbuoy

En pullbuoy (även kallad dolme) ger dina ben flytkraft så att du enbart kan fokusera på överkroppsträning och andningsteknik. När du köper en pullbuoy, se till att välja en som sitter bekvämt mellan benen och är formad så att den sitter kvar när du simmar.  När du väljer en pullbouy måste du vara medveten om att det finns olika typer, några används till nybörjare och andra används till erfarna. 

Oavsett vilken typ du väljer, ska följande uppfyllas:

 • Den måste vara ganska stor 
 • Den får inte irritera mellan benen 
 • Den måste tillverkas i skumplast

Finger paddles/hand paddles

Finger paddles och hand paddles används för att öka hastigheten på din simning. Det är en effektiv utrustning för simträning oavsett om du är elitsimmare, motionssimmare eller triathlet.  Hand paddles är för simmare som är starkare och äldre (15 – 30 år), medan finger paddles kan användas från 11 – 16 år.

Simfötter

Simfötter kan användas för att öva på nya simtekniker. Om du till exempel behöver ändra din rytm i crawl kan extra kraftfulla benspark hjälpa dig eftersom benen bara körs automatiskt utan att du behöver att vara uppmärksam på dem. Dessutom är simfötter ett riktigt bra hjälpmedel för att förbättra din simning. Med ett par simfötter har du automatiskt benspark som får dig framåt och med detta kan du fokusera på din kroppsposition i vattnet. Detta är något lättare med simfötter. 

Näsklämma

Näsklämmor kan användas av barn, tävlingssimmare och motionssimmare. När du simmar kommer vatten automatiskt in i näsan. Om du simmar under vattnet blir trycket stort, och särskilt om du simmar på ryggen i lång tid. Vilket kan kännas obekvämt. Det är här näsklämman hjälper och många simmare använder näsklämmor när de simmar för att förhindra trycket i näsan. 

Snorkel

Om du vill förbättra din stabilitet i vattnet måste du skaffa dig en snorkel. Många simmare använder en snorkel för att förbättra stabiliteten. Dessutom använder många också en snorkel när de är på semester för att utforska havet.  Många är intresserade av att uppleva de många spännande saker som finns under vattenytan. Oavsett om du simmar i simhallen eller i havet är det viktigt att du investerar i en snorkel i hög kvalitet. Vi rekommenderar att du investerar i en snorkel från marknadsledande varumärken såsom TYR, Speedo, MP Focus eller Arena. 

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap