Listor.se

Sveriges största listsajt

8 galna undervattenshotell

Undervattenshotell inte längre bara till för Bondskurkar och sci-fi filmer. Idag finns det inget som hindrar att du som turist bosätter dig på havets botten på semestern. Skyscanner listar här 8 galna undervattenshotell.

Även om det ännu inte finns hela hotell under vattenytan, så är möjligheterna många för dig som vill bo i ett undervattensrum. Hotell som Atlantis, The Palm i Dubai är pionjärer på området – så ta på dig dina simglasögon och ta en smygtitt på dessa galna undervattenshotell.

 

8. Lovers Deep, Karibien
Lovers Deep


Lovers Deep
är den häftigaste ubåten du kan tänka dig och den tar det här med lyx till en helt ny nivå. Den lägger till stax utanför en valfri Karibisk ö (du väljer) och är tänkt som en romantisk tillflyktsort för par som vill tillbringa en privat natt tillsammans under havets vågor.

7. Lime Spa at Huvafen Fushi, Maldiverna
Lime Spa


Lime Spa
på anläggningen Huvafen Fushi är världens första behandlingsplats under vattnet. Här kan du njuta av kroppsbehandlingar medan du låter blicken vila på Indiska oceanens havsliv. Om du har råd, prova Lime Light Ritual, en 180 minuters behandling med ingredienser som kokosnöt från Maldiverna, limefrukt och mineraler som följs av en uppfriskande massage, en stund i avslappningskar och lagunens bästa vyer.

6. Jules Undersea Lodge, Key Largo, Florida, USA
Jules Undersea Lodge


Jules Undersea Lodge
har fått sitt namn efter författaren till “Twenty Thousand Leagues Under the Sea” och är det äldsta undervattensrummet i världen. Men det är inte lätt att ta sig hit. Du behöver dyka ner och ta dig in genom en öppning i botten. Det som en gång var ett forskningslabb är i dag ett mysigt boende där du kan avnjuta en pizza till middag.

5. Utter In Hotel, Västerås, Sverige
Utter Inn


Utter Inn
är Sveriges enda undervattenshotell och ligger i sjön Mälaren. Hotellet är inte särskilt lyxigt men upplevelsen är det: två enkelsängar och ett bord i ett rum tre meter under vattenytan med panoramafönster i alla riktningar. Utter Inn skapades av den lokale konstnären Mikael Genberg och är i dag ett mycket trendigt ställe att tillbringa helgen på. På trädäcket kan du sola och beundra den vackra naturen. Här kan du också utforska några av de närliggande öarna med båt.

4. Subsix at Niyama, Maldiverna
Subsix

Inget är bättre än en bra fest efter en lyckad måltid. Det är på Maldiverna som världens första undervattensnattklubb hittas. Subsix är en del av lyxiga Niyama resort men är öppen för alla. Här kan du dansa, ta det lugnt och beställa in mycket chica drinkar medan du tittar ut i Indiska oceanens djup. Och bara en sån sak som att dansa under vågarna!

3. Conrad Maldives Rangali Island, Rangali Island, Maldiverna
Conrad Maldives Rangali Island

Lyxiga Hotel Conrad Maldives Rangali har inga undervattenshotellrum, men du kan istället njuta av en middag under vatten utan att behöva ta på dig en dykardräkt. På restaurangen Ithaa Undersea serveras en bladning av maldiviska och västerländska rätter till en utsikt över det vackra marina livet. Bör inte missas.

2. The Manta Resort, Pemba Island, Zanzibar
Manta Resort

The Underwater Room är det mest speciella rummet på det mycket exklusiva Manta Resort på Pemba Island i Zanzibar. För att komma hit behöver du gå ombord en träbåt som på två minuter tar dig till denna unika plats belägen mitt i det kristallklara vattnet. Det är som en en privat flytande ö, komplett med otrolig utsikt och mycket bekvämligheter. Om du tröttnar på att sitta under vattnet kan du sola uppe på trädäcket.

1. Atlantis, The Palm, Dubai
Atlantis the Palm

Undervattenssviterna på Atlantis, The Palm hade passat havets kungar. Rummen är intima och romantiska med utsikt över undervattenslivet i Ambassador Lagoon. Både sovrummen och badrummen har golv till tak-fönster så att du verkligen kan njuta av utsikten.

3.9/5 (29)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap