Listor.se

Sveriges största listsajt

7 unika upplevelser – både i Sverige och resten av världen

Det finns flera riktigt unika upplevelser att prova på runt om i världen. Många ligger på avlägsna och svåråtkomliga platser men flera går faktiskt att hitta här hemma i Sverige. Priset kan även skilja sig åt rejält – vissa aktiviteter är helt gratis att utföra medans andra kostar tusentals kronor.

Här har vi i samarbete med en av våra partners tagit fram en lista med 7 unika upplevelser du kan göra både hemmavid och på andra sidan jordklotet. Du kan både få tips på bra aktiviteter att utföra med en vän eller käresta i samband med att någon fyller jämnt eller varför inte lägga till upplevelserna på din bucket list? 

7. Övernatta i igloo och titta på norrskenet

I norra Sverige, Norge och Finland finns möjligheten att övernatta i en “igloo” och titta på norrskenet genom glasfönstren. Det är ingen riktig igloo i is utan en modern konstruktion med glas och värme. Genom fönstren kan man både titta på natthimlen och norrskenet. En helt unik och häftig naturupplevelse i vårt närområde.

6. Vingårdsupplevelse i Italien

Vinprovningar i Sverige i all ära, men vill man provsmaka vinerna där de tillverkas ska man gå på vinprovning i italienska regionen Toscana. Där får man besöka vingårdarna, titta på hur produktionen går till och sen avslutningsvis prova på spännande viner.

5. Dyk eller snorkla vid Stora barriärrevet i Australien

Vill man besöka världens största barriärrev (230 mil långt) så ska man bege sig till Australien och snorkla eller dyka. Här finns tusentals fiskarter, valar, delfiner, sköldpaddor och hajar. Delar av barriärrevet är marint skyddsområdet vilket skyddar denna unika miljön från skador som orsakas av människor och överfiske.

4. Flyg luftballong i Sverige

Att flyga luftballong är något som man inte behöver bege sig till andra sidan jordklotet för att göra. Det går att flyga luftballong över både Stockholm, Göteborg och andra städer. I korgen får man sen se staden och landskapet på ett helt nytt sätt när man fridfullt glider fram likt en fågel i luften. Vid en upplevelse där man tar en luftballongtur så får man vara med innan när ballongen luftfylls, hoppa i korgen och sen vara uppe i luften någon timme. Efter nedstigning är det vanligt att hela sällskapet unnar sig ett glas champagne.

3. Gå på Full moon party i Thailand

Ska du festa i Thailand är det full moon party som gäller. När det är fullmåne samlas man på stranden, dricker öl och festar hela natten lång till tonerna av reggae, psykedelisk trance och “vanlig” dansmusik. Traditionen med full moon party startade i Koh Phangan i Thailand men har nu spritt sig över hela landet och inkluderar både turister och lokalbefolkning.

2. Ät på lyxrestaurang i Eiffeltornet

På andra våningen i Eiffeltornet ligger restaurang Le Jules Verne – en lyxrestaurang med stjärna i Michelinguiden. Restaurangen fick besök av Donald Trump när han var på statsbesök hos Emmanuel Macron. Då ytan är så begränsad för kockarna har de bara ungefär en kvadratmeter vardera att jobba på – trots det kan man alltså leverera mat i världsklass.

1. Titta på utsikten från Burj Khalifa

Skyskrapan Burj Khalifa i Förenade Arabemiraten är världens högsta byggnad med en höjd på hela 828 meter. Två våningar i byggnaden – på 555 respektive 456 meters höjd – är öppna för allmänheten. Här finns terrasser där man kan gå ut och förundras över utsikten. Går man ut på terrassen så befinner man sig alltså nästan dubbelt så högt upp som Eiffeltornet.

3/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap