Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

7 saker som bevisar att kaffe är bra för dig

Saker som bevisar att kaffe är bra för dig

Dricker du för mycket kaffe? Ingen fara – här har vi listat 7 saker som bevisar att kaffe är bra för dig!

Kaffe har druckits i Sverige sedan 1680-talet. Men det var först i mitten av 1800-talet som det kom att bli vår nationaldryck. Idag snittar svensken cirka 9 kilo kaffe per år, vilket innebär drygt tre koppar om dagen.

Och som sagt, det är inget att bli alarmerad över. Den svarta och uppiggande brygden har faktiskt flera positiva egenskaper. Läs vidare så får du veta vilka!

7. Uppiggande

Den kanske mest kända positiva effekten som kaffe har på oss människor är att det gör oss pigga. Som en bonus kan det också lyfta humöret!

6. Ökar prestationen vid träning

Händer det att du tar en energidryck innan träning? Sluta genast upp med det och ta en kopp kaffe istället! Koffeinet är uppiggande och hjälper till att förbättra dina resultat när du tränar.

5. Lindrar träningsvärk

Kaffe hjälper dig alltså inte bara innan du tränar – drycken är utmärkt att inta även efter fysisk ansträngning då den faktiskt kan lindra träningsvärk!

4. Minskar risken för diabetes

Forskning har faktiskt visat att kaffe kan minska risken att drabbas av diabetes. En anledning god som någon att med gott samvete ta en extra kopp när andan faller på!

3. Ökar förbränningen

Forskning har visat att koffein ökar kroppens förbränning. Det kan därför hjälpa dig att både gå ner och hålla din vikt.

2. Gör huden slätare

Ja, det är faktiskt sant! Koffeinet hjälper till att göra huden både lenare och slätare. Dessutom motverkar det celluliter.

1. Förbättrar minnet

Pluggar du inför en viktig tenta eller är du i färd med att lära dig något nytt på jobbet? Ta en kopp! Kaffe är nämligen bra för minnet och underlättar inlärningprocessen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap