Listor.se

Sveriges största listsajt

7 livsmedel som lindrar din baksmälla

Älskar du att festa men hatar bieffekterna dagen efter? Lugn, här har vi listat 7 livsmedel som lindrar din baksmälla!

De flesta av oss drabbas av otrevliga biverkningar såsom illamående och huvudvärk dagen efter en maxad festkväll där det kanske blivit några glas för mycket. Detta beror på att alkohol är ett nervgift som påverkar hela kroppen.

Tur då att det finns saker som hjälper mot en redig bakfylla! Vilken är din bästa dagen-efter-kur?

7. Citrusfrukter

C-vitamin är en vattenlöslig vitamin som kroppen får brist på när du dricker alkohol. Därför kan en apelsin, en grapefrukt eller några glas citronvatten fungera som ett utmärkt botemedel mot en tuff baksmälla.

Dessutom finns det studier som visar att C-vitamin hjälper kroppen att förbränna etanolen i alkohol lättare.

6. Honung

Honung innehåller mängder av nyttiga antioxidanter och har en förmåga att neutralisera flera av de giftiga biprodukterna som alkoholen skapar i kroppen.

5. Inlagd gurka

I inlagd gurka finns förutom vinäger och vatten även natrium – en elektrolyt vi förlorar när vi dricker alkohol. Utöver att reglera nervsystemet hjälper natrium kroppen att absorbera vätska när den är som mest i behov av det.

4. Blåbär

Blåbär innehåller elektrolyter som påverkar cellernas vätskebalans och är därför ett perfekt livsmedel för att lindra din baksmälla. Ät dem som de är, eller varför inte tillsammans med lite god yoghurt och skorpor?

3. Bananer

Visst, banan är kanske inte det första suget man känner vid en redig bakfylla. Men faktum är att den böjda frukten innehåller rikligt med kalium, ett mineralämne som bryts ner när vi dricker alkohol. Fyll på förrådet och du kommer snart må bättre!

2. Ägg

En tallrik ägg och bacon eller en krämig äggröra kan verkligen göra underverk dagen efter en rejäl festkväll. Detta eftersom ägg innehåller taurin som har visat sig reversera leverskador som kan vara en följd av alkoholkonsumtion.

1. Vatten, vatten och mer vatten!

Ja, vi vet att det låter trist. Dessutom vet du säkert redan att det är bra att dricka vatten för att lindra din baksmälla. Men det är ju sant!

Alkohol är vätskedrivande med påföljden att du kissar mycket. Detta i sin tur resulterar i att du blir uttorkad. Därför försöker kroppen återställa vätskebalansen genom att ta vatten från hjärnan. Vattenutvinningen reducerar storleken på din hjärna vilket sliter på de membran som kopplar samman hjärnan till ditt skallben. Detta är vad som orsakar din huvudvärk när du är bakfull.

Kort sagt, slarva inte med intaget av H2O om du vill undvika att må som en urvriden trasa dagen efter ditt festande!

4.62/5 (29)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap