Listor.se

Sveriges största listsajt

7 händelser som gjorde personer till miljonärer

Vem har inte drömt om att bli miljonär någon gång? För många stannar det just vid en dröm, men ibland slår lyckan till när man minst anar det. Låt dig häpnas, eller inspireras, nedan listar vi, i samarbete med Lead Supply, 7 händelser som gjorde personer till miljonärer på mer eller mindre osannolika sätt.

Det behöver inte alltid handla om arv eller hårt arbete för att bli rik. Ibland räcker det med smart tänkande eller helt enkelt lite tur.

 

7. Sålde en vas för 3 miljoner

Ibland kan det löna sig att göra en rensning bland sina gamla föremål och låta dem bli värderade. Det fick en man i Sverige erfara när han tog hjälp av antikexperten Peder Lamm. Den gröna vasen var tillverkad i Kina och Peder räknade med att den skulle kunna värderas för cirka 200 000 kronor. Där hade han ändock fel. Under auktionen var det många som var intresserade och slutbudet blev hela tre miljoner kronor.

6. Miljonär på YouTube

Den digitala världen tar mer och mer plats i dagens samhälle och därmed har även utbudet av yrken förändrats något. Idag kan man på heltid jobba med Instagram eller andra sociala medier och tjäna riktigt bra pengar på det. En av de som blivit miljonärer på YouTube är göteborgaren Felix Kjellberg, eller PewDiePie som hans användarnamn är. Han har över 62 miljoner prenumeranter som tittar på hans videos där han spelar datorspel och kommenterar samtidigt. Under år 2015 var hans intäkter cirka 75 miljoner kronor med en vinst på hela 70 miljoner kronor.

5. Tog hem PokerStars jackpot

En annan lycklig herre blev vinnare av 1 608 448,03 dollar i februari i år när han tog hem jackpoten hos PokerStars. Att vinna på spel är inte något som alla kommer att ha möjligheten att göra under sin livstid, men om man gör det kan det handla om riktigt stora summor.

4. Blev miljonärer på att göra glass

Idag är Ben & Jerry´s ett av världens mest kända glassföretag som skaparna Ben och Jerry har blivit miljonärer på. Det har dock inte alltid varit lika glamouröst. De två grundarna började med att gå en kurs i glasstillverkning med endast en avgift på 5 dollar för att kunna öppna sin första glassbar i en gammal bensinmack år 1978. Det visade sig dock bli en succé.

3. En av de största lotterivinsterna i USA:s historia

Powerball är ett populärt lotterispel i USA där vinsten blir allt större och större fram till det att en vinnare dras. År 2017 tog en lycklig vinnare i Kalifornien hem vinsten med alla sex nummer rätt. Vinsten blev 447 miljoner amerikanska dollar och motsvarande cirka 3,92 miljarder svenska kronor.

2. Ung tjej lyckades med aktier

De som handlar med aktier säger att alla kan bli miljonärer, bara man lägger ner tillräckligt mycket tid. Ändå så är det inte många som väljer att läsa på mer om aktier. En tjej som dock gjorde det var Andra Farhad från Fittja i Stockholm. Hon hade alltid drömt om att någon gång bli miljonär och tog en dag saken i egna händer. Hon läste på så mycket hon kunde om aktier och som 21-åring blev hon miljonär.

1. Tjänade miljoner på virtuell valuta

Bitcoins är det många som hört talas om idag, men år 2009 var det inte lika välkänt. Norrmannen Kristoffer Koch var dock en av de som trodde på den virtuella valutan. Han köpte 5000 bitcoins för 150 kronor och i takt med valutans otroliga värdeutveckling är hans bitcoins idag värda över 5 miljoner kronor.

4.67/5 (3)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer
everton
everton
2 år sedan

Jäjvlar va sjukt


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap