Listor.se

Sveriges största listsajt

6 utmärkta destinationer att besöka under 2019

Det har aldrig varit så lätt att förenas med världen som det är idag. Vi har turen att ha möjlighet att ta det av andra kulturer, natur och människor. Numera lär vi oss globala språk i skolan som gör det lättare att kommunicera med människor från andra länder, och flygbolagen gör allt de kan för att få dig att bli en lojal kund.

Har du planer på att resa i år för att upptäcka nya kulturer, lära dig ett nytt språk och uppleva något annorlunda? Här följer 6 utmärkta destinationer som du borde försöka besöka i år!

 

6. Patagonien, Sydamerika

Patagonien är en region i Sydamerika som inkluderar en del av norra Argentina och Chile. Detta är en plats som erbjuder otroliga och spännande äventyr med häpnadsväckande vyer, fantastiska berg, och glesbefolkad mark. Människorna som bor här är dessutom extremt vänliga.

Om du vill upptäcka Vintergatan med en otrolig utsikt och natur som bjuder på fantastiska äventyr, så är detta platsen att besöka.

 

5. Oman

Oman är ett arabiskt äventyr med mycket färre turister än andra populära resedestinationer. Landet bjuder på äventyr i öknen, kulturella om än spännande skillnader, vandringar i de fantastiska bergen Jebel Shams, Muscats stormoské, sköldpaddor och naturliv, samt vacker utsikt. Du kan även uppleva sandboarding!

 

4. Namibia

destinationer

Om du likt oss, är en surfare så älskar du förmodligen också solen. I Namibia kommer du få otroliga 300 dagar med sol varje år. Det här landet bjuder på fantastiska kulturer med smakrik mat och spännande samt vänliga människor med stora historier och massor av kärlek. Om du vill uppleva Namibia med havsutsikt, bör du kolla in ett nytt hotell som heter “Shipwreck Lodge”.

 

3. Arizona, Utah och Las Vegas

Om du gillar nationalparker med otroliga vyer och obefolkade områden, bör du välja en roadtrip från södra Utah till Arizona. Här kan du uppleva Grand Canyon National Park, Hoover Dam, Havasu Falls och många andra fantastiska vyer.

Du kan avsluta din roadtrip i Las Vegas, och uppleva Spin City med alla dess casinos, hotell, shopping och mycket mer. Detta är en resa som kommer bjuda på allt från två skilda världar.

 

2. Japan

En resa genom Japan kommer få dig att häpna. Köp ett 7-dagars tågkort, som låter dig resa mycket billigare och effektivare än vad de flesta övriga transporter har att erbjuda. I Japan kan du uppleva allt från spännande japansk kultur som mat, människor och språk, och du kan uppleva fantastiska äventyr. Se körsbärsblomningen, bestig Mount Fuji, eller åk skidor i bergen på vintern.

 

1. Surfa i Norge

Lista är litet men vackert område på Norges västkust. Här kan du uppleva det bästa av två världar: vandring och surfing. Åk för att surfa i Lista, och avsluta resan med en vandring upp till Preikestolen, som är ett känt norskt landmärke.

Har du inte råd att resa än? Lägg upp en smart sparplan – en del resenärer ser sig även om efter ett lån med smart avbetalningsplan för att täcka sina utgifter.

Ha en säker resa!

5/5 (5)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap