Listor.se

Sveriges största listsajt

5 vackra städer i Sverige

Sverige är ett vackert land känt för sin fantastiska och varierande natur. Men våra städer går faktiskt inte heller av för hackor!

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat 5 vackra städer i Sverige.

Vilken är din svenska favoritstad?

Göteborg

Staden som kanske har allt. Den vackra ön Hisingen skapar en siluett bakom Göteborgs innerstad där de fina kanalerna för tankarna till Amsterdam. Men shopping, restauranger och glada göteborgare är inte allt du hittar i denna staden. För utanför stadskärnan är det inte långt till havet och den stora skärgård med öar som ligger i ett bälte utanför kusten i göteborg. En resa till Göteborg innebär självklart goda skaldjur och kanske god lax, för är det något de kan på västkusten är det ju att fiska. 

Malmö

Sveriges sydligaste storstad är Malmö, lika mycket som Göteborg och Stockholm påminner om varandra är Malmö annorlunda. Ribban heter den breda strand som ligger utmed i princip hela staden. 

Kulinariska matupplevelser får man på Möllan och vill man titta på modern arkitektonisk konst går turen till Västra hamnen med Turning Torso som ett vackert landmärke. Shoppingen i Malmö vad än man vill köpa en ny klänning, slips eller magic wand finns det gott om möjligheter i Malmö.

Stockholm

Sveriges stolta huvudstad med sin underbara placering i Mälaren. Den kuperade ön Södermalm ger invånarna perfekt utsikt över hela staden när man står högt upp på berget där kvarteren breder ut sig och blickar ut över gamla stan och Norrmalm. Stockholms många broar skapar ett ljusspel när solen går ner under varma sensommarkvällar. Djurgårdens grönska och Kungsholmens shopping är saker Stockholmarna tar för givet, men som turisterna älskar.

Helsingborg

Vackra städer Sverige

Drottninggatan i Helsingborg brukar benämnas som svaret på Strandvägen i Stockholm och det är inte utan orsak. En vacker paradgata med grönskande träd möts man av när man kommer med båten från Danmark och seglar in i Helsingborgs hamn. Runt om staden finns det vackra stränder och inte minst grönområden som bjuder på härliga promenader och fina solnedgångar ut mot Öresund. 

Norrköping

Den gamla industristaden Norrköping fick sitt uppsving när industrierna lades ned. Istället för att riva ner de gamla fabriksbyggnaderna, har man tagit till vara på dem och renoverat vilket gör att Norrköping idag är mycket vackert med stora coola hus som ligger placerade mitt i den fors som rinner genom hela stadens centrum. En solklar placering med närhet till flygplats och hamn gör att staden är ett utmärkt resmål för alla personer.

Det finns givetvis många andra städer i Sverige som också är vackra på sitt sätt och denna lista är utformad rent objektivt, när allt kommer omkring är det upp till var och en att bestämma vilka städer man tycker är vackrast i Sverige. 

4/5 (7)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap