Listor.se

Sveriges största listsajt

5 udda och häftiga hotell i Sverige

Är du ute efter en spännande hotellupplevelse i Sverige? Hotelloo har sammanställt en lista över minst sagt udda och häftiga hotell i Sverige som erbjuder upplevelser över det vanliga.

 

5. Jumbostay Arlanda – bli en pilot för en dag 

Uppfyll din dröm om att vara pilot när du mellanlandar på hotellet Jumbostay intill Arlanda flygplats i Stockholm. Hotellet är inhyst i en ombyggd Boeing 747-212B som finns utanför flygplatsens terminal. Du kan välja att övernatta i en äkta jumbo jet cockpit med panoramavy över Arlanda flygplats eller boka något av de andra rum. Det finns flera bokningsbara rum att välja emellan för övernattning och ett rum för mindre konferens eller släktträff. Du betalar ingen transfer till Arlanda efter din nattvistelse när du åker tillbaka till flygplatsen.

 

4. Sala Silvergruva – utforska dina djupaste instinkter 

Vågar du bo i världens djupaste hotellsvit? I Sala Silvergruva, på botten av Ulrica Eleonoras Silvergruva, kan du få uppleva att bo i gruvsviten som ligger 155 meter under jorden. 

Du som gäst är garanterad en guidad tur ner i gruvan, så var beredd på cirka två plusgrader i gruvan när du bokar ditt besök i gruvan. I sviten väntar en vickningskorg med tilltugg och bubbel. Rumstemperaturen i sviten ligger på cirka 18 plusgrader. Din tid i gruvan är helt mobilfri då mobiltelefoner inte fungerar så långt ner under jorden. All kommunikation med omvärlden sker via kommunikationsradio. Du får värdens djupaste sömn i detta fantastiska bergrum. På morgonen bjuds du på din första oförglömliga frukost under jorden.

 

3. Ishotellet, Jukkasjärvi – bygg upp bara för dig

I Jukkasjärvi utanför Kiruna får du en oförglömlig natt i ett hotell som byggs upp av is varje år. Ishotellet i Jukkasjärvi är det mest kända ishotellet i världen med en stor konstkonstruktion. Du kan välja att bo i en av konstsviterna med årets skulpturer och inredning som designas av årets iskonstnär. Du kan också övernatta i något av de andra rum innan de smälter bort när våren kommer.  Hotellet existerar endast mellan december och april, därför bor du aldrig på samma hotell även som återkommande gäst.

En guidad tur ingår i en övernattning.  På morgonen serveras varm lingondricka för att vakna till efter en härlig natt på en varm renfäll. Ljuvlig och supermysig upplevelse som ger ett minne för livet.

 

2. Hotell Utter Inn, Västerås – bor granne med abborre

Längtar du efter lugn och ro? Vill du komma bort från stadens buller och stress? Besök Hotell Utter Inn som ligger i Västerås skärgård. Du njuter av oslagbar utsikt över Mälaren när du befinner dig ovanför ytan på hotellets brygga, eller kokar ihop egen fika i stugan som rymmer ett köksvrå och en toalett. 

När du klättrar ner tre meter under vattenyta, finner du dig i ett sovrum med två bäddar och panoramafönster i alla väderstreck. 

Blir fiskarter nyfikna på dig, får du ett oförglömligt tystlåtet besök. Hotellet har endast plats för två gäster åt gången. Besöken kan endast bokas mellan april och oktober.

 

1. Trollstubben, Lyrestad – upplev sagovärld tillsammans med dina barn

Vill dina barn att få uppleva att bo i Trollstubbe eller Svamp?  Möt sagornas värld på Norrqvarn Hotell & Konferens i Lyrestad vid Göta Kanal.

Du kommer att märka snart om lek och plask i Barnens minikanal, som är miniatyr av Göta kanal, har blivit barnens favoritsysselsättning. Varva ner och samla kraft i naturen eller utforska Göta Kanal till fots, på en cykel eller i en kanot. Här finns det något för stora som små. Vid dagens slut kan du koppla av i hotellets restaurang med härlig uteservering vid bryggan. Restaurangen erbjuder en genuin matupplevelse på lokalproducerade råvaror.

 

5/5 (4)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap