Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

5 tips för en mer hälsosam kosthållning

5 tips för en mer hälsosam kosthållning

Att vi människor bör äta nyttigt är något vi alla vet, inte bara för att hjälpa oss hålla formen men även för att hälsosam mat hjälper oss leva ett bättre liv. Tyvärr är det få av oss som äter så nyttigt som vi borde då det anses krångligt och i många fall dyrare än ohälsosam mat.

Men är det verkligen så svårt och dyrt som många påstår?

Inte nödvändigtvis och med följande fem tips kommer du kunna börja äta mer hälsosamt utan att onödigt krångel och framför allt utan att ruinera dig. Vi kan till exempel visa dig hur du kan använda Kimbino för att få rabatterade priser på mat och hur du bäst planerar dina inköp.

5. Lär dig vad och hur mycket din kropp behöver

Det första steget till en mer hälsosam livsstil är att klargöra vad det är du behöver äta hur mycket. Du måste bland annat se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver varje dag. Ett bra tips är att undvika alla former av halv- och helfabrikat och att istället försöka äta mat som du själv tillagar.

Utöver det mest uppenbara som att du bör äta mer grönsaker och frukt, är det viktigt att vi får i oss nyttiga fetter och bra protein. Därför är produkter som avokado, bönor, kyckling och kvarg utmärkta val.

4. Planera nyttiga måltider i förväg

Ett enkelt sätt att hålla sig till en mer hälsosam kosthållning är att planera vad du ska äta i förväg. Meal prepping är ett populärt koncept och genom att laga mat inför veckan och frysa in portioner slipper du oroa dig över vad du ska äta på en dagliga basis.

  • Frukost: Havregrynsgröt är en favorit hos många och vill du göra det hela mer spännande kan du test overnight oats. En smoothie bowl toppad med nötter och färsk frukt är ett annat bra val och behöver du äta en större frukost kan vi rekommendera en omelett fullproppad med grönsaker och en skiva fullkornsbröd.
  • Lunch: Till lunch föreslår vi att du äter något lätt som inte kräver så mycket jobb. Du kan exempelvis förbereda kycklingbröst med grönsaker som du värmer i mikrovågsugnen, göra en enkel sallad, eller tillaga en hemmagjord wrap med valfri fyllning.
  • Middag: När det kommer till middagen har du möjlighet att vara mer kreativ. Nyttiga och mättande rätter inkluderar linsgryta med ris, curry med kyckling eller tofu, eller en svensk klassiker: fisk och potatis men en kall sås. Eller varför inte testa ugnsrostade grönsaker och en stor sallad med bönor, fröer och mer?

3. Planera dina inköp och spara tid

Som sagt är meal prepping ett smart tips för den som vill spara tid på matlagning men vi rekommenderar även att du planerar dina inköp så noggrant som möjligt. Genom att endast storhandla en gång i veckan kan du undvika onödiga impulsköp samtidigt som du slipper gå till affären lika ofta.

Med hjälp av smarta onlinetjänster kan du försäkra dig om att hitta de bästa priserna på ICA, Lidl erbjudanden och billiga produkter på andra butiker.

Glöm heller inte att äta innan du går och handlar då man ofta tappar fokus om man går till matbutiken hungrig.

2. Använd kuponger för att spara pengar

Tycker du att det är för dyrt att äta hälsosamt har vi två tips. Det första är att handla grönsaker och frukt efter säsong då det ofta innebär lägre priser. Det andra tipset är att utnyttja kuponger och ta hjälp av företag som Kimbino så att du alltid har de bästa erbjudanden med dig i fickan.

Läs mer om hur Kimbino kan visa dig de bästa priserna nedan.

1. En sak i taget

Slutligen är det bästa rådet vi kan ge dig att ta det hela ett steg i taget. Börja med att handla mer grönsaker för billigare priser och ändra ett eller två mål mat om dagen till ett nyttigare alternativ. Och innan du vet ordet av kommer du leva och frodas i en mer hälsosam livsstil.

Använd Kimbino för de bästa priserna och en hälsosam livsstil

Kimbino är en onlinetjänst som erbjuder ett av Sveriges största utbud med kuponger och erbjudanden. Här hittar du allt från veckoerbjudanden på Coop till REA-priser på skor, kläder och elektronik.

Bäst av allt är att alla kupongerna är online så att du slipper slösa på papper och samtidigt undviker risken att du glömmer kupongen hemma – förutom att göra det praktiskt för våra kunder värnar Kimbino nämligen om miljön!

3.5/5 (2)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap