Listor.se

Sveriges största listsajt

5 tips för dig som vill investera på en tradingplattform

5 tips för dig som vill investera på en tradingplattform

Trading är omåttligt populärt bland oss svenskar. Det kräver dock en hel del kunskap och efterforskning. Att använda dig av en tradingplattform underlättar hela processen, men du behöver ändå läsa på för att lyckas tjäna pengar på det hela. 

I nedanstående text ger vi dig som nybörjare 5 tips med saker att tänka på om du vill börja med trading.

Tips 1: Bestäm vilken typ av trading du ska syssla med

I huvudsak finns tre olika typer av trading du kan syssla med:

Daytrading – dagliga affärer

Daytrading eller dagshandel som det kallas på svenska, går ut på att köpa och sälja endast under dagtid då marknaden är öppen. Det handlar alltid om kortsiktiga investeringar som har möjlighet att ge avkastning. 

Oftast är varje vinst liten då du pysslar med daytrading och det krävs många affärer för att få till ett bra resultat varje dag. 

Innan du sätter igång måste du bestämma vilka produkter du vill handla med och även vilken mäklare. Du behöver ett kapital för att komma igång med daytrading.

Swingtrading – handel på lite längre sikt

En person som handlar på lite längre sikt kallas för en swingtrader. Det handlar då om några dagar eller veckor av investeringar som kan ge lite större avkastningar.

Det är dock vanligare att anpassa trading till ett vanligt jobb och istället för daytrading ägna sig åt swingtrading. Du har då några dagar eller veckor på dig att fatta beslut istället för några minuter eller timmar. Det är inte rekommenderat att kombinera ett vanligt jobb och daytrading. 

Investeringar på längre sikt

Det vanligaste och mest trygga sättet är att investera i aktier eller fonder på lång sikt. Ett bra sätt för att då sitt sparkapital och arbete och förhoppningsvis dryga ut kassan den dag du går i pension.

Det är också vanligt med föräldrar som väljer att spara i aktier eller fonder till sina barn, även detta är en investering på lång sikt.

Tips 2: Trading kräver kunskap – det är inget spel

Med hjälp av en trading platform sverige kan vem som helst ge sig in i trading-världen. Men det krävs ändå en hel del efterforskningar för att du ska lyckas. 

Oavsett vilken form av trading du vill ge dig in i bör du se det som en affärsverksamhet och absolut inte som gambling eller spel. 

Det är rekommenderat att lägga upp en plan och följa den samt eventuellt anpassa planen i takt med att du lär dig mer. 

Att analysera marknader och hitta möjligheter till avkastning tar tid. Är du inte villig att lägga ner tiden på trading kommer du troligen inte att lyckas. Men om du följer din plan och lär dig att hantera risk och motgångar har du goda möjligheter!

Tips 3: Hitta en plattform som passar dig

Det tredje tipset är att hitta rätt plattform – rätt just för dig! Hitta en trading plattform du känner dig bekväm med och som du gillar. Om du inte gillar plattformen finns risken att du tröttnar.

Enklast är genom att läsa olika bäst i test online och ta del av vad andra tycker. Se också gärna på instruktionsfilmer online för att få en känsla över gränssnittet i plattformen. Finns det möjlighet att skapa ett gratiskonto utan att börja handla med riktiga pengar är detta starkt rekommenderat – då kan du testa dig fram.

Var medveten om att alla trading plattformar, även de som är gratis, kommer att ta ut avgifter. Läs noga igenom vilka avgifter som påverkar dig innan du öppnar ett konto. 

Tips 4: Läs på och studera

Tips 4 är något som är extremt viktigt – oavsett om du är helt ny inom trading eller har sysslat med det länge. Det finns alltid nya saker att lära sig – oavsett om det handlar om ett specifikt företag, om börskurser men också om trading generellt.

Som tur är finns massor av bra information online. Bege dig ut online och läst bloggar, följ intressanta konton på sociala medier och titta på instruktionsfilmer. Lär dig de senaste trenderna inom trading och utveckla dig ständigt!.

Oftast erbjuder också tradingplattformar gratis utbildning i form av:

  • Guider
  • Webinars
  • Podcasts
  • E-böcker
  • Minikurser

Tips 5: Skynda långsamt!

Det är en smart ide att skynda långsamt och börja med mindre transaktioner. Testa din disciplin och tradingplan innan du ger dig på lite högre summor. Låt inte misstagen kosta dig för mycket – alla gör misstag, speciellt i början. Satsa därför inte för stora summor till en början utan skynda långsamt framåt.

När du väl har lärt dig mer kan du välja att föra över mer pengar till ditt tradingkonto eller helt enkelt låta varje position bli större. 

Viktigast är att komma igång

Slutligen är det viktigt att faktiskt komma igång. Allt för många sitter och funderar år in och ut på att börja handla med aktier eller fonder men kommer aldrig till skott. Skjut det inte på framtiden utan sätt igång! 

Om det inte är något för dig – må så vara. Då har du testat i alla fall. Lycka till!

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap