Listor.se

Sveriges största listsajt

5 tips för att hitta rätt mäklare

Topp 5 tips för att hitta rätt mäklare

När det är dags att sälja din bostad är det mycket att tänka på, men med rätt mäklare blir det en mycket smidigare affär.

För att hitta rätt mäklare som inte kostar skjortan kan du använda dig av följande fem tips:

5. Håll koll på lokalområdet

Om du bor på en plats där det inte finns så många mäklare att välja mellan är valet enkelt. Du får helt enkelt ta den mäklare som är tillgänglig i ditt område, eftersom det alltid är bäst att välja en mäklare som känner till den lokala bostadsmarknaden och vad som är attraktivt i just det området. En mäklare gör mycket mer än bara visningar och administrativt arbete, för de ser även till att du inte säljer till ett lägre pris än för liknande bostäder i ditt lokalområde.

4. Ta in en offert

Mäklarens arvode sker oftast genom provision, men det kan även bestå av en fast summa eller en fast och rörlig del. Att ta in en offert från flera olika mäklare kan därför vara en bra idé och det kan du göra på mäklarofferter.se som är en jämförelsetjänst. När du har tagit in en offert ser du direkt vad mäklaren erbjuder och hur mycket det kommer att kosta dig. Säljs bostaden ska arvodet som ni har kommit överens om betalas och om förmedlingsuppdraget sägs upp ska ersättning för kostnader som har avtalats betalas. 

3. Kontrollera vad som ingår

Kontrollera vad som ingår i mäklarens arvode som står i offerten. Mäklare värderar bostaden, klargör skatt- och finansieringsfrågor, sköter fotograferingen, planritningar och beställning av annan dokumentation. Därefter följer utförandet av en marknadsplan, körschema och visningar. Försäljning, aktiv bearbetning av spekulanter och att budgivningen går till på rätt sätt kommer efteråt. En del mäklare kan även hjälpa till med din deklaration av bostadsförsäljning i inkomstdeklarationen. Se till att allt du vill få hjälp med finns med på offerten innan du bestämmer dig.

2. Lyssna på rekommendationer

Det är alltid en god idé att gå på rekommendationer från vänner och bekanta som nyligen har sålt eller köpt en bostad. Personer som har upplevt att de har fått en bra service delar gärna med sig av rekommendationer. Men se till att ni har köpt eller sålt ungefär samma typ av bostad, för vissa mäklare är bra på att sälja lägenheter men sämre på villor.

1. Gå på magkänslan

Man ska egentligen alltid gå på magkänslan och det gäller även när du väljer mäklare. Även om en offert och andras rekommendationer ser bra ut, så kan det ändå gå fel när det gäller just din bostad. Gå därför på magkänslan när du väljer mäklare, för precis som med alla andra tjänster så ska personkemin mellan dig och den du anlitar fungera.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap