Listor.se

Sveriges största listsajt

5 tecken som avslöjar om du lider av håravfall

Om du tappar mycket hår så kan det vara tecken på allvarlig sjukdom, men allt som oftast handlar det om andra orsaker. Här ska vi i samarbete med en av våra partners att titta lite närmare på vad som i själva verket kan orsaka ditt håravfall och vad du isåfall kan göra åt det.

Läs mer om de bakomliggande orsakerna för att se om någon av dem passar in på dig. Svaret kan vara mycket enkelt och då är naturligtvis även åtgärderna snabba och effektiva.

5. Bredare bena – undersök om du lider av håravfall

Alla människor tappar hårstrån varje dag, men det finns gränser för vad som är normalt. Vi ska gå igenom de vanligaste anledningarna till håravfall hos män och kvinnor, men först bör du slå fast om du faktiskt lider av håravfall.

4. Mindre hår på hjässan – indikerar håravfall

Det finns ett stort antal olika tecken på att du faktiskt lider av håravfall. Det kan vara bra att gå igenom alla för att se om något stämmer in på dig, men är du säker på din sak hittar du hittar du bra hårprodukter som kan hjälpa vid håravfall på HairLust

3. Tinningar börjar synas – dags att undersöka vad som orsakar ditt håravfall

Håravfall kan orsakas av många faktorer ibland i kombination. Till exempel stress i kombination med vitaminbrist. Stress kan göra att det blir svårt att disponera tiden. Att ta sig tid att äta prioriteras ofta bort, men stress kan även orsaka dålig aptit, vilket i sin tur kan orsaka vitaminbrist.

2. Hårfästet kryper uppåt – ett tydligt tecken men vad är orsaken?

I vissa tillfällen kan det röra sig om det biologiska arvet och i några tillfällen kan det röra sig om mer eller mindre allvarliga sjukdomar. Om du känner dig sjuk kan det vara en bra idé att kontakta din vårdcentral. Nu ska vi titta närmare på de vanligaste orsakerna till håravfall. Du kan du se dem här nedan i listan:

  • Stress – det finns två typer av håravfall som orsakas av stress: alopecia areata och teologen eluvium. 
  • För mycket styling – för mycket stylingprodukter kan orsaka syrebrist i hårbotten, vilket kan leda till håravfall. 
  • Ålder – naturlig process i kroppen
  • Brist på vitaminer – brist på biotin kan orsaka håravfall
  • Hypothyroidism – Är en sjukdom som särskilt kvinnor i skandinavien drabbas av och uppkommer på grund av att sköldkörteln producerar för lite tyroidhormoner.
  • Biologiskt arv – från föräldrar exempelvis.

1. Kala fläckar – då är det dags att sätta in rätt åtgärd

Beroende på vad som orsakar ditt håravfall kan du sätta in olika åtgärder. Konsultera med en läkare som kan ge dig förslag på vad är bäst för just din situation.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap