Listor.se

Sveriges största listsajt

5 sorters utemöbler och hur du underhåller dem

När det är dags att investera i nya trädgårdsmöbler, så finns det en del att välja mellan. Dels finns utemöbler i en mängd varierande modeller, men även i flera olika material.

Just materialet har stor betydelse för hur väl dina möbler står emot vind och regn, samt för hur de ser ut och för hur mycket underhåll de kräver.

Här har vi listat fem olika sorters utemöbler och hur du underhåller dem.

5. Konstträ

Konstträ (även kallat syntetiskt trä) är ett relativt nytt material som tillverkare av utemöbler börjat använda de senaste åren. Fördelen gentemot äkta trä är framförallt att detta material är tåligare. Möbler i konstträ är dessutom enkla att underhålla och behöver bara göras rent med såpa och vatten.

4. Konstrotting

5 sorters utemöbler och hur du underhåller dem

Konstrotting har länge varit ett populärt material för utemöbler. Det ser ut som rotting, men tål mycket mer. Billiga möbler i detta material kan dock bli solblekta – så satsa på kvalitet! Rengöring görs genom att bara torka av möblerna med en fuktig trasa.

3. Trä 

Trä är det vanligaste materialet man ser inom trädgårdsmöbler. Vissa träslag är mer tåliga än andra. Dock kräver alla utemöbler i detta material att de underhålls på rätt sätt. Detta genom att slipas och oljas in med jämna mellanrum.

2. Plast 

Plast är också ett vanligt förekommande material när man pratar om trädgårdsmöbler. Utemöbler i plast kommer dessutom i en mängd olika modeller och kvalitet. Dessa möbler är enkla i sitt underhåll, då det bara är att torka av dem med en fuktig trasa. 

1. Metall 

Utemöbler i aluminium, rostfritt stål eller gjutjärn är mycket tåliga och de är skapade för att kunna användas mycket. De tål det mesta och är i stort sett underhållsfria. Om de är smutsiga kan man tvätta av dem. Är de målade eller pulverlackerade kan du ibland behöva bättra på ytan om det uppstått repor eller annat som fått färg/lack att försvinna.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap