Listor.se

Sveriges största listsajt

5 saker du kan göra för att fördriva tid online

Att fördriva tid på nätet är inga problem. Idag har vi flera tjänster för allt från musik till film och spel som kan förse oss med otaliga timmar underhållning.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat 5 saker du kan göra för att fördriva tid online!

Vad gör du helst när du slösurfar?

1. Google Moon

De flesta har nog hört talas om Google Eearth som enklast beskrivs som en virtuell jordglob. Du kan fritt flyga och fara mellan olika platser på jorden och zooma in var du vill. Men något som kanske inte lika många vet om är Google Moon. Det är baserat på samma princip som Google Earth, men lite mer begränsat av förståeliga skäl. Här kan du ta en närmare titt på månen och även få information våra månlandningar.

2. Spela spel

Spel har en självklar plats på en sån här lista. Oavsett vad man är intresserad av så finns det med största sannolikhet ett spel man kan fördriva timmarna med. Den största frågan är egentligen vilken typ av spelare man är. Skulle man tillhöra den skaran som tycker att betting eller casino är roligt så finns det hel del att välja på. Faktum är att det finns så mycket att välja på att det har växt fram sajter som kan vägleda dig när du ska välja spelbolag. Är man däremot en person som hellre spelar något äventyrligt så är Steam nog en plattform man är bekant med. Det som kanske inte är lika bekant för alla är Humble Bundle. Det är en tjänst som säljer spel, mjukvara och e-böcker som paket och till ett väldigt förmånligt pris. Vad är då så speciellt med detta? Förutom att du kan välja själv hur mycket du vill betala (det finns såklart ett lägsta pris) så går delar av dina pengar till en välgörenhet du själv får välja. Du kan även välja hur stor del av dina pengar som går till utvecklare, Humble Bundle själva eller välgörenhetsorganisationen du valt. 

3. Lär dig något

Har du tid över så är det aldrig en dålig idé att investera i dig själv – lär dig något. Nätet är fyllt till bredden med information om allt från hur man sköter sina blommor till fakta om rymden. Ta ett specifikt ämne du är intresserad av så kan en enkel googling förmodligen förse dig med mer läsning än du någonsin har tid med! Är det kanske nya färdigheter som lockar så finns tjänster som Skillshare där du kan ta kurser online. Innan du vet ordet av så kanske du är en duktig fotograf, kanske börjar du bygga egna hemsidor eller varför inte båda? 

4. Shoppa

Att shoppa har aldrig varit så enkelt som det är idag. Vi är inte längre lika beroende av öppettider eller lagerstatus i den lokala butiken. Nu kan vi köpa i princip vad vi vill, när vi vill. 

En av de stora fördelarna med att shoppa online är att man har tillgång till alla butiker samtidigt, skulle något vara slut på ett ställe så finns oftast samma sak eller ett bra alternativ hos en annan butik. Nästa fördel är ju såklart priset, du har alla möjligheter att jämföra själv i lugn och ro. Dessutom finns det smarta lösningar som kan gynna dig som shoppar på nätet, till exempel refunder. Det är en tjänst som ger dig återbäring på dina köp, det enda kravet är att du blir medlem, vilket är helt kostnadsfritt. Varje gång du genomför ett köp från en butik som är ansluten till refunder så får du återbäring som samlas på ditt refunder-konto. När du samlat 100 kr eller mer så kan du plocka ut riktiga pengar. Inte dumt va? 

5. Rymden och rymdresor

Har du tid över? Att läsa om rymden och våra framtida projekt kan få timmarna att flyga förbi. Dokumentärer och teorier i all ära, men har du koll på vilka projekt som pågår just nu eller vilka som planeras? Är du nyfiken på hur det ser ut på mars? Kolla då in denna video från NASA. Videon är tagen med NASA’s landfarkost Curiosity som landade på Mars år 2012. Missa inte heller vad Elon Musk har planerat för SpaceX


1/5 (2)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap