Listor.se

Sveriges största listsajt

5 saker du inte visste om bingo

BIngo

Bingo är utan tvekan ett av världens mest populära spel. Till exempel uppskattas det bara i Sverige finnas över en halv miljon regelbundna bingospelare.

I England och framförallt USA är spelet ännu större med bingohallar som inte sällan kan ta in tusentals personer. I och med spelets intåg på internet har intresset för bingo dessutom ökat ännu mer de senaste åren.

Här har vi listat 5 saker du inte visste om bingo!

 

5. Ett spel med gamla anor

Bingon har sitt ursprung i det Italienska brickbaserade lottospelet ”Lo Giuoco del Lotto d’Italia” från 1500-talet. Därifrån introducerades det sedan i Frankrike under 1770-talet under namnet ”Le Lotto”. Det var först när spelet kom till USA på 1920-talet som det officiellt döptes till ”Bingo” efter att först ha kallats ”Beano”. I Sverige arrangerades det första officiella bingopartiet av idrottsklubben Gunnarstorps IF hösten 1961.

 

4. Bingo allt populärare bland yngre

Bingo ses inte sällan som ett nöje riktat främst mot en äldre målgrupp. Men det är inte bara gamlingar som spelar bingo. Faktum är att det på senare år blivit allt populärare även bland yngre personer. En stor anledning är naturligtvis att idag kan man även spela bingo på nätet, med en uppsjö av spelsajter som erbjuder bingospel både för spel om pengar och för nöjes skull.

 

3. Populärast bland kvinnor

Bingo är ett spel som, till skillnad från exempelvis poker, inte domineras av män. Enligt statistik är nämligen omkring 80 % av alla bingospelare kvinnor. En av anledningarna till detta är att bingo är ett socialt spel där deltagarna ofta ser umgänget med varandra som ett lika stort nöje som själva spelet i sig.

 

2. Bingo – ett gudomligt spel

Visste du att många kyrkor och andra sociala instanser i mångt och mycket har bingon att tacka för sin existens? Många av dessa ställen lever i stort sett på intäkterna från de bingokvällar de anordnar. I vissa länder anses det dock vara en styggelse eftersom det handlar om hasardspel.

 

1. Bingo är bra för hjärnan

Bingo är ett stimulerande spel som har bevisats ha en positiv inverkan på både koncentrationsförmågan och minnet hos de som spelar. Eftersom bingo är ett spel med högt tempo där siffrorna ofta ropas ut direkt efter varandra måste spelaren kunna leta efter sitt nummer och sedan gå vidare till nästa. Detta är en övning som på ett effektivt sätt träna upp spelarens reflexer. Det finns även studier som visat att bingo är särskilt bra för äldre eller medelålders personer som generellt är mer känsliga för demens eller Alzheimers sjukdom.

 

1.67/5 (3)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap