Listor.se

Sveriges största listsajt

5 saker du inte får missa i New York

The Big Apple! Staden som aldrig sover. Kalla det vad du vill men kalla det inte för en tråkig stad. Här kan du göra allt och lite till – men vad är ett måste och vad är mer okej att missa?

Nedan presenterar vi fem tips att ta med dig på resan. Vill du ha fler rekommenderas Flygresors New York-guide, som du hittar här

5. Se en Broadway-musikal

Det är svårt att inte dra på smilbanden när man tänker på dans och sång. Det finns något för alla. 

  • Mean Girls – Vill du ha en flashback till 2004 så rekommenderas Mean Girls som är baserad på filmen av Tina Fey. 
  • The Book of Mormon – Är mörkare komedier en genre för dig så ska du köpa biljetter till The Book of Mormon. Den är oftast fullbokad så se till att förboka innan din resa. En ruskigt rolig musikal som är skriven av South Park-skaparna. Den är lika grov som serien och musiken kommer vara fast i ditt huvud i flera dagar.
  • Lejonkungen – Familjevänligt och gåshudsframkallande. Lejonkungen har varit en del av Broadway, nästan lika länge som du har haft filmen på VHS någonstans i källaren. Du kommer gunga med till varje låt och kanske sjunga med om du vågar.

4. En heldag för kultur

Det finns olika museum för alla smaker i New York. Vare sig du är intresserad av pop-art, modernt, street eller traditionellt så hittar du ett som tilltalar dig. Med ett så stort utbud har vi plockat fram två favoriter.

  • Solomon R. Guggenheim Museum – Hela museet är ett konstprojekt i sig. Du följer en spiral längs väggen och har intressanta, nyanserade konstverk i varje hörn. Du hittar det här museet i mitten av Manhattan, bredvid Central Park.
  • Museum of Modern Art – Också kallat för MoMA. Det här museet samlar det bästa av det bästa när det kommer till kontemporär och nytänkande konst.

3. Shoppa på Fifth Avenue

Här finner du fantastiska affärer, även om du inte har råd så är det spännande att se butikerna. Från vackra klädesplagg till vackra människor, Fifth Avenue är värt att vandra längs.

2. Hockeymatch i Madison Square Garden

NHL. Kanske något av det största inom idrott. Och att se det i New York med några av världens största ishockeylag är en upplevelse i särklass. Hot dogs, öl, fans i lagtröjor och, så klart, Henrik Lundqvist i målet. Om du lyckas skaffa biljetter till New York Rangers så klart. Oavsett om du är ett hockeyfan eller inte, är det en självklar punkt för din bucketlist.

1. Turista som en turist

Det finns en del saker som man bara “måste” bocka av när man är i New York. Och vi alla är nog överens om vilka dessa är:

  • Frihetsgudinnan – Förmodligen den mest kända statyn i världen. En färjeresa, och en halvdag, bort. Ett självklart besök.
  • World Trade Center site – Ground Zero som det en gång kallades. En historielektion lika mycket som ett besök för att minnas och hedra de drabbade i “9/11”.
  • Central Park – En park med liv och rörelse. Dygnet runt, året om. Njut, upplev, skåda och granska. Där händer det mesta.
  • Times Square – Du kommer att springa omkring i Times Square vare sig du vill eller inte. Men det vill du, så klart. Där händer allt… och lite till.
  • Empire State Building – Världens, förmodligen, mest kända skyskrapa. Ja, det är ett landmärke.

Är du sugen på att resa till New York? Du kanske har börjat söka efter resor? Börja planera din resa – New York is the place to be!

0.83/5 (6)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap