Listor.se

Sveriges största listsajt

5 saker att tänka på innan du tar snabblån

Ibland kan det kännas nödvändigt att ta ett snabblån. De här lånen finns i flera olika storlekar och de kan också ha olika villkor. Ett snabblån är ett lån som betalas ut snabbt efter att låneansökan blivit beviljad.

Det kan låta som ett bra alternativ men det finns en hel del att tänka på innan du bestämmer dig för att ta ett lån av den här typen.

5. Behöver du verkligen lånet?

En sak som är bra att tänka på innan du tar lånet är om du verkligen behöver det. Ibland finns det situationer då man verkligen behöver pengar, andra gånger vill man bara ha dem för att kunna göra ett eller annat inköp. Att ta ett snabblån kan påverka din ekonomi under relativt lång tid och om det bara är ett inköp som egentligen är onödigt, kan det finnas anledning att spara pengar till det istället för att ta ett lån. Sitter du däremot riktigt illa till, eller om familjens enda bil måste repareras akut för att kunna användas, är snabblånet mer befogat att ta.

4. Jämför olika lån

Innan du ska ta ett snabblån bör du jämföra de olika lånealternativen ordentligt. På så sätt kan du spara en del pengar och dessutom kan du få bättre villkor. Snabblån kan ha olika löptider, olika avgifter och högre eller lägre räntor.

Du kan antingen själv jämföra de olika alternativen, eller så kan du använda en jämförelsesajt som bank24 för att slippa göra så mycket arbete på egen hand. Genom att jämföra lånen kan du låta olika banker och bolag tävla om dig som låntagare och det medför att du kan få bättre villkor. Dessutom behöver det ofta inte tas mer än en kreditupplysning på dig som låntagare.

3. Har du råd med ett snabblån?

En annan sak som är viktigt att ha koll på är om du verkligen har råd med ett snabblån. Du måste tänka på att snabblånet ska betalas tillbaka och dessutom behöver du ha koll på räntor och andra avgifter. Om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka ditt lån bör du verkligen tänka efter lite extra. Om du inte betalar lånet i tid kan du drabbas av än mer avgifter och dessutom kan du riskera att drabbas av olika betalningsanmärkningar. Det kan hindra dig från att få en bostad eller andra lån i framtiden.

2. Finns det andra alternativ?

Innan du tar ett snabblån kan det också vara bra att tänka på att det kan finnas andra alternativ. Ibland kan man till exempel dela upp betalningar utan att behöva ta lån. Du kanske kan sälja något som du inte behöver, eller så kanske du har någon släkting eller vän du kan låna pengar av. Det är också bra att fundera över om du kanske kan arbeta ihop pengarna istället.

1. Hur lång tid behöver du låna pengarna?

Om du bara behöver låna pengar under någon veckas tid eller om du bara behöver dem ett par dagar kan det vara klokt att ta ett snabblån. Du måste dock vara säker på att du med en kort återbetalningstid verkligen kan betala tillbaka hela lånet när betalningstiden har gått ut. Om du däremot behöver pengar för en längre tid kanske snabblånet inte är det bästa alternativet. Om du kan få ett snabbt lån med bra villkor och en längre avbetalningstid kan det vara ett alternativ.

För att minska risken att drabbas av olika konsekvenser som snabblånet kan föra med sig är det klokt att tänka över de här fem punkterna innan du ansöker om lånet. Har du koll på läget kan du skaffa dig en bättre överblick och bättre lån.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap