Listor.se

Sveriges största listsajt

5 regler för att lyckas med SEO

Sökmotoroptimering, eller SEO, är en av grundstenarna för att säkerställa att en webbplats är fullständigt optimerad. Men det finns vissa regler man bör följa som kan göra hela skillnaden.

SEO-experter som till exempel Viseo finns till för att hjälpa kunder att optimera online-närvaron på Google. Du kan dock komma en bit på vägen mot att få bättre sidrankning på Google genom att följa några enkla steg.

Här har vi i samarbete med Viseo listat 5 regler för att lyckas med SEO.

5. Hastighet

En annan viktig faktor är sidhastigheten, den tid en sida behöver för att laddas fullständigt. Google har redan förklarat att hastighet är en av de viktigaste faktorerna som används av deras algoritm för att ranka sidor. Se till att din sida är snabb och responsiv. Se även till att dina bilder inte är större än vad som faktiskt behövs och i rätt filformat. Du kan analysera din sidas prestanda för att bedöma dessa faktorer.

4. Länkar

En annan nyckelfaktor är att skapa ett länkbygge av god kvalitet, eftersom det spelar en stor roll i organisk rankning. En gång i tiden hjälpte till och med länkar av låg kvalitet med rankningen av en webbplats. Sedan Google lanserade sin algoritm Penguin den 24 april 2012 har hela baklänkningsprocessen förändrats. Dåliga eller trasiga länkar kan sänka din webbplats ranking på Google rejält.

3. Responsiv

Idag har över 1,2 miljarder människor tillgång till webben från mobila enheter. Så om din webbplats inte har en mobil design, eller om det är extremt svårt att navigera eller ladda innehållet på mobila enheter, kan Google ranka sidan lägre. Googles nya index Mobile First visar hur viktigt en responsiv webbplats är. En mobilvänlig design får därför plats på den här listan, för det går inte att göra en bra sida utan mobilanvändare i fokus.

2. Nyckelord

Att skapa bra textinnehåll har mycket att göra med nyckelord. Google vill dock att vi ska skräddarsy innehållet för människor, inte för web crawlers. Att hitta rätt sökord som får trafik är ett grundläggande steg i att identifiera de riktade nyckelord du vill ha, men se till att inte överdriva nyckelord i ett försök att rangordna högre i sökmotorn. Google straffar numera sökordsstoppning. Genom att använda Googles sökordsplanerare kan du upptäcka den månatliga sökvolymen, konkurrensnivåer och budvärdet för varje föreslaget sökord eller fras. Det kan också hjälpa dig att förstå din målgrupp.

1. Text

Textinnehåll är en viktig faktor som binder dig till Googles algoritmer. Välskriven, sökordsfokuserad samt mycket engagerande text rankas högre än innehåll av låg kvalitet. Google kan se skillnaden och därför är det här ett mycket viktigt steg vid sökmotoroptimering. När Google lanserade sin Panda-algoritm avslöjades det att fokuset ligger mer och mer på kvalitet än på kvantitet. Så skriv dina texter med din publik i åtanke. Skriv innehåll som är engagerande, intressant och som är lätt att läsa. När texten är klar redigerar du den för SEO. 

4/5 (2)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1.1K Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap