Listor.se

Sveriges största listsajt

5 otroliga fördelar med bambukläder

5 otroliga fördelar med bambukläder

Bambu har tagit modevärlden med storm och funnit sin väg in i många svenskars garderob. Vilket inte är så konstigt, för det finns nämligen inte något mjukare material som dessutom är hållbart, slitstarkt och naturligt att bära.

Här listar vi i samarbete med en av våra partners de fem största fördelarna med bambukläder!

5. Det är mer miljövänligt

Bambuär ett mer miljövänligt val eftersom det kräver mindre vatten vid odlingen jämfört med bomull som är en otroligt vattenkrävande växt. Bambu är dessutom mycket snabbväxande – det är faktiskt en av de mest snabbväxande växterna i världen. Det innebär att den inte behöver särskilt mycket resurser när den odlas och att den är hållbar eftersom ny växtlighet snabbt ersätter det som har skördats. Bambu är även lätt att odla och idag finns det till och med bambuodlingar i Norden.

4. Fräschare underkläder

Många älskar att bära underkläder i bambu, som till exempel mjuka bambutrosor som du kan hitta på weard.com. Bambu innehåller nämligen ett antibakteriellt och svampdödande ämne som gör att man håller sig fräsch och hygienisk hela dagen lång. Samma sak gäller om man köper strumpor, för bambufiber har små, små hål som för bort fukt från kroppen. Det håller därför fötterna torra och fräscha oavsett aktivitet. Bambu luktar även mindre än andra material, eftersom bakterier inte får fäste i materialet.

3. Materialet är termoreglerande

Eftersom fukt leds bort från kroppen och plagget så ligger det inte ett lager svett kvar på huden som kyler ner kroppen, vilket det kan göra om man har på sig bomull och andra material. Bambuplaggen tar även bort all överflödig värme, eftersom materialet har en otrolig andningsförmåga. Bambukläder är därför perfekt om du vill ha funktionskläder som är naturliga och plagg som fungerar hela året runt. På sommaren kan de bäras för sig själva och på vintern är bambuplagg perfekta att bära lager-på-lager.

2. Mjukare och skönare

Underkläder som till exempel bambukalsonger och strumpor måste helt enkelt vara mjuka. Bambu är ett otroligt mjukt material som närmast går att jämföra med siden. Det har även antistatiska egenskaper, vilket innebär att det inte klamrar sig fast vid huden som artificiella material kan göra. Bambu är även ett material som passar för personer med känslig hud och det är allergivänligt så länge som man tvättar sina plagg med oparfymerade medel.

1. Slitstarkt och lättskött

Bambu är ett mycket lättskött material eftersom det går att tvätta i tvättmaskinen vid kalla temperaturer. Det är även ett skrynkelfritt material som aldrig behöver strykas eller ångas. Det gör plaggen perfekta till resegarderoben. Bambu är ett mycket slitstarkt material som håller länge jämfört med andra material. Det är till exempel mer slitstarkt än bomull och eftersom det inte behöver tvättas lika ofta så sliter även det mindre på plagget.

3.5/5 (2)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap