Listor.se

Sveriges största listsajt

5 olika populära typer av konst

Det finns massvis av olika konstformer. Beroende på vad du själv gillar kan det här innebära att vissa saker passar bättre än andra. Du kan också hitta mycket idag via nätet, vilket gör det enklare att exempelvis köpa den sortens konst som du tycker om.

Du kan också göra mer efterforskningar än förut. Internet har gjort det enkelt att efterforska och utforska konsten. Man kan till exempel snabbt hitta information om antik konst, kontrollera om ett konstverk är dyrt och så vidare.

Allt det här gör det enkelt, men för att börja med konst behöver man förstå lite av de olika kategorierna. Nedan går vi tillsammans med en av våra samarbetspartners igenom fem populära typer av konst.

Tavlor

Tavlor är en av de tydligaste exemplen på konst. När man talar om konstmuseum är det just tavlor som många kommer att tänka på. Det finns däremot väldigt många olika typer av målningar idag. Du har allt från traditionell stil till mer abstrakta tavlor. Det senare är ett exempel på en stil som finns hos webbutiker som Mynewart.se. Tavlor är ett enormt område och det gäller att utforska så många stilar som du kan hitta, för att se vad du själv tycker om.

Tavlor anses ofta vara mer traditionella och historiska, men det tillverkas mycket tavlor än idag. Det finns många konstnärer som målar och det finns många nya typer av stilar.

Skulpturer

Skulpturer och statyer är ett annat gammalt exempel på konst. Det finns ingen brist på dessa och de återfinns idag i de allra flesta städer. Det byggs även mycket nya statyer och skulpturer. Du har även figuriner, en mindre variant av dessa.

Figuriner är också, efter tavlor, en av de vanligare typerna av konst som människor samlar på. Det finns gott om dessa på marknaden och många har ett samlarvärde, vilket man kan tänka på om man är intresserad av att tjäna pengar på det i framtiden.

Fotografier

Tavlor förknippas ofta med gammalmodigt, även om det än idag görs mycket nya tavlor. Fotografier är en mer modern tappning av detta och handlar om att fånga ögonblicket. Det finns också många olika underkategorier, exempelvis naturfoton eller porträttfoton.

Digital Konst

Du har även digital konst. Det här kan likna tavlor i många fall, men det är en experimentell konstform och kan även likna fotografier i vissa fall. Gränserna är få och Internet har gjort det enkelt att komma igång med digital konst. Inom digital konst har du även grafik och liknande typer av moderna konstformer. Det är alltså ett otroligt brett begrepp med många underkategorier.

Lerkrukor

Lerkrukor och dylikt har troligtvis de flesta redan sett. Lerkonst är ett ganska brett begrepp som bland annat innefattar antika lerkrukor av olika slag. Kina tillverkar dessa än idag och vissa utav dessa går för enorma summor, inte minst de lite äldre varianterna. Men lerkrukor har tillverkats över hela världen, inklusive här i Sverige.

2.4/5 (5)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap