Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

5 nödvändigheter för dig som frilansar

Att frilansa kan vara det perfekta sättet att arbeta på. Man slipper det där jobbiga ekorrhjulet och kan jobba på sina egna villkor. Men om du är sugen på att börja frilansa så finns det så klart en del saker du behöver tänka på.

Därför har vi här i samarbete med en av våra partners listat 5 nödvändigheter för dig som frilansar!

5. Besparingar

Alla som vill börja frilansa gör väl i att skaffa sig en del sparpengar. Särskilt i början vet man helt enkelt inte hur mycket man kommer tjäna och har man en dålig månad är det bra att veta att man kan betala räkningarna. 

Hur mycket du behöver ha på sparkontot beror på dina månatliga utgifter och vilken bransch du arbetar inom. Är du till exempel fotograf kanske det kan vara bra att ha tillräckligt för att köpa en ny kamera ifall den du har går sönder. 

4. En stabil kundkrets

Många tror att frilansande bara går ut på att ha olika små ströjobb för helt olika kunder varje månad, men faktum är att de flesta som frilansar har en återkommande kundkrets. Om man inte har det har man ju ingen aning om hur mycket pengar man kommer få in och det är ett väldigt osäkert sätt att leva. 

Det allra bästa är att börja frilansa medan du fortfarande har ditt gamla jobb. Då får du en chans att hitta kunder i lugn och ro. Och när du väl har några stycken är chansen stor att ryktet sprider sig och att du får fler automatiskt om du gör ett bra jobb. Du hittar massor av frilansjobb på Freeelancer.

3. En plats att jobba på

Även om det är väldigt skönt att jobba från sängen så får man inte alltid så mycket gjort där. Och många upplever att de blir alldeles för distraherade av hemmets alla måsten för att kunna jobba en hel arbetsdag hemma. Då kan det vara smart att hyra in sig på ett så kallat co-working space, som är som ett kontor du kan gå till och arbeta varje dag mot en avgift. 

2. Företagsförsäkring

Något som kan vara smart att skaffa sig när du har kommit igång med frilansandet är en heltäckande företagsförsäkring. Denna sorts försäkring kan täcka lite olika saker beroende på vilken bransch du jobbar inom. Din hemförsäkring gäller inte saker du använder i jobbet, så om du tappar din jobblaptop i golvet kommer försäkringsbolaget antagligen inte vilja ge dig ersättning. Då behövs en företagsförsäkring. 

1. Självdisciplin

Vikten av att ha självdisciplin kan inte nog understrykas när det gäller frilansande. Se till att göra ett schema som du håller dig till, skriv upp allt jobb som ska faktureras och spara alla filer i särskilda mappar. Det gäller att vara strukturerad och att se till att se jobbet som ett arbete som du måste få gjort och som kommer först. 

Sedan är det ju visserligen en enorm fördel att du kan åka bort när du känner för det och ta sovmorgon på måndagar om du vill, men i regel bör jobbet prioriteras. 

5/5 (1)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap