Listor.se

Sveriges största listsajt

5 miljövänliga rengöringsalternativ

Många av de medel och metoder som är som mest effektiva för rengöring är mindre bra för vår miljö och ibland även för vår hälsa. Däremot blir allt fler uppmärksammade på mer miljövänliga varianter som finns på marknaden.

Här har vi därför, i samarbete med en av våra partners, listat 5 miljövänliga rengöringsalternativ.

5. Såpa och tvål

Såpa och tvål är några av de tidiga rengöringsmedlen och även om de inte används lika flitigt som förr, så finns de ännu kvar på marknaden. Såpa och olika rengöringsmedel är mer skonsamma mot miljön och vår hälsa. Egentligen behövs inga andra medel än såpa i vattnet för våttorkning av golvet.

4. Ultraljudstvätt

Ultraljudstvätt har funnits sedan 1950-talet, men har utvecklats i olika stadier sedan dess. Det finns många föremål som är ömtåliga för rengöring och på grund av sin design även har små ytor som är svåra att komma åt för att rengöras ordentligt. Detta kan ultraljudstvätten lätt hjälpa till med. 

Ultraljudstvätten kan användas med enbart vatten eller i kombination med en liten del rengöringsmedel. Om du är osäker på vilket rengöringsmedel som skulle passa för ett specifikt föremål du vill tvätta, så börja med endast vatten.

Ultraljudstvätt finns i olika storlekar och både dess tvättid och temperatur är lätta att ställa in. Då maskinen är tillverkad av rostfritt stål och man inte behöver använda olika kemikalier, så är maskinen väldigt lätt att hålla ren och fräsch. 

3. Naturliga råvaror

Ättika och bakpulver är några av de råvaror som ofta är förekommande i olika recept för rengöring. Ättika, ibland utblandat med vatten, är verksamt för att få bort kalk i hushållsmaskiner och duschutrymmen. Bakpulver kan fungera som förstärkning, vid hårda fläckar, är det ska diskas. Eller helt enkelt om bakpulvret är slut.

2. Diskmedel

Diskmedel är väldigt bra mot smuts och att ta bort bakterier, i synnerhet av märket Yes. Det är bra rengöring inom de flesta områden och i de flesta hem behöver man inte många fler rengöringsmedel än det.

När det är dags för att putsa fönster, så är det lätt att falla för olika mirakelmedel. Detta är onödigt, då några enstaka droppar Yes i ljummet eller varmt vatten ger ofta bättre resultat. Dessutom är det mer miljövänligt och det är även bra till alla lister Run fönstren. 

1. Bra Miljöval och Svanen

Om du ändå envisas med att inhandla andra rengöringsmedel, så leta efter produkter som har märkningen Bra Miljöval och Svanen. De är speciellt framtagna för att vara mer skonsamma mot naturen. Produkterna får en märkning för att konsumenter lättare ska kunna göra ett bra val vid inköp av varor.

Produkter med dessa märkningar blir regelbundet kontrollerade, då kraven är höga. Innan de får en märkning samlas det in intyg och dokument från olika tester, och till sist göra ett besök i produktionen.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap