Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

5 knep som får drömhuset att glänsa

Du har lyckats landa drömhuset och trivs redan bra i den charmiga, äldre bostaden med knarrande golv. Men det ska erkännas, det behövs göras en del renoveringar. Inköpspriset på huset blev så klart lägre och ni behöver nu fräscha upp ytskikt, badrum och kök. 

När det gäller att få tips och råd är nätet en bra källa att ösa ur. Eller så kan en äldre släkting eller en hantverkarkompis vägleda din familj om vad du ska göra härnäst.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat en guiden som förhoppningsvis kan ge dig ny inspiration!

1. Skapa en vacker entré

Det är entrén som ger ett första intryck av huset och därför kan det vara en bra idé att investera i en tjusig dörr och fina fönster. Fönstren utsätts för mycket slitage på grund av väder och vind. Du kan också klicka här för att få tips och råd vid köp av nya fönster.  

En ny dörr ger dig ett fint välkomnande men kan vara svårt att montera själv då det kräver symmetri. Det är väl värt att spana in parytterdörrar som ger ett fint första intryck.

2. Skapa fina planteringar utanför huset

Tänk också på att lägga lite fokus på rabatterna och plattsättningen. Om det är ett hus i äldre stil kan du utforma planteringen efter det. Ett par vackra klängrosor som slingrar sig fram passar ett gammalt stenhus. 

3. Var noggrann med ytskikten 

Slitna ytskikt drar ner helhetsintrycket. Det ser fräscht ut när det kommer på ny, fin färg som också piggar upp väggarna. Tänk på att köpa speciell färg till snickerier så som karmar och lister. Tänk också på att göra ett grundligt förarbete genom att fila av gamla, tjocka lager av färg och eventuella flagor.

4. Investera i inredning som passar husets befintliga stil

Om det finns ett originalkök i huset, se då till att bevara den ursprungliga stilen och färgen på skåpsluckorna. Kanske är färgen äggskal eller gråvit, vilket ger dig möjligheten att göra inredningsval som matchar just den här stilen. Det går fint att kontrastera med moderna vitvaror i blänkande rostfritt stål eller ett ljust träbord med vit bordsskiva.

5. Ersätt det gamla repiga trägolvet

Köksgolvet utsätts för mycket slitage och det kan vara läge att byta ut det gamla trägolvet mot ett praktiskt klinkergolv. På marknaden finns det nu snygga och prisvärda golv, inte minst den marockanska stilen som är snygg att matcha till en stilren inredning.

5/5 (2)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap