Listor.se

Sveriges största listsajt

5 bästa övningarna med massageboll

5 bästa övningarna med massageboll

Ett populärt verktyg för självmassage är så kallade massagebollar. De används framförallt för att tackla muskelrelaterade besvär såsom träningsvärk eller knutor.

Genom att rikta in dig på särskilda triggerpunkter på kroppen kan du bli av med smärta, förbättra rörelseförmågan och mjukgöra hårda och spända muskler.

Här har vi listat fem av de bästa övningarna du kan göra med en massageboll.

5. Övning för spända axlar

Om du sitter framför en dator hela dagarna kan denna övning vara bra. Denna övning gör att dina muskelknutor och spänningar i kroppen släpper och den hjälper mot stel nacke och spända axlar.

Gör så här: Ställ dig med din massageboll mellan dina övre ryggmuskler och en vägg. Sedan så använder du dig av din egen kroppsvikt för att rulla och trycka bollen mot olika områden som känns spända.

4. Övning för rumpan

Om du tränar mycket och särskilt då rumpa och ben, så kan du få träningsvärk som är jobbig. Då kan du lindra den med denna övning.

Gör så här: Lägg dig på rygg, ha knäna böjda och fötterna platt på golvet. Placera massagebollen under skinkorna och rulla den tills du känner en triggerpunkt. För ökat tryck, låt knäet falla ut på aktuell sida.

3. Övning för fötterna

Denna övning kan du göra var som helst när du sitter. På kontoret eller framför tv:n hemma.

Gör så här: Sätt massagebollen under foten. Tryck på bollen med hjälp av din kroppsvikt. Rulla bollen från hälen mot dina tår.

2. Övning för nacke

Bra övning som även når de mindre musklerna.

Gör så här: Använd en dubbel massageboll. Sätt den mellan en vägg samt strax under din skallbas. Böj fram huvudet lite lätt och rulla upp och ner genom att böja på benen.

1. Övning för vad 

Gör så här: Sitt på golvet med raka ben. Placera bollen under vaden och rulla fram och tillbaka.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos
https://spelafrank.se/basta-spelautomater
Casinobonusar


Share via
Copy link
Powered by Social Snap