Listor.se

Sveriges största listsajt

5 av världens största lotterier

Euro Jackpot är ett av världens största lotterier. Foto: Waldemar Brandt

Vi är många som gillar att spela på lotterier, för även om alla vet att vinstchanserna kanske inte är så stora är det roligt att testa sina chanser. Idag kan man dessutom spela på andra länders lotterier som finns på nätet.

I denna lista har vi i samarbete med en av våra partners tittat närmare på fem av världens största internationella lotterier som är öppna för svenskar.

5. SuperEnaLotto

Italienska SuperEnaLotto som har funnits sedan 1997 är ett populärt spel i hela Europa. Lotteriet har betalat ut den största europeiska jackpotten någonsin, med en summa på över 209 miljoner euro den 13 augusti 2019. Alla europeiska medborgare kan spela på lotteriet genom nätet. Eftersom det arrangeras inom EU är vinsterna skattefria för svenska spelare. Dragningarna sker på tisdagar, torsdagar och lördagar.

4. Powerball

Amerikanska Powerball är något som lockar många internationella spelare. Deras jackpott är, precis som man kan förvänta sig av amerikanska spel, gigantisk och man kan bli miljardär över en natt. Powerball betalade ut den största jackpotten i världen år 2016. Tre personer fick då dela på 13,9 miljarder kronor. Det är värt att tänka på att europeer måste betala skatt på vinster från icke-europeiska spel. Powerball har dragning varje torsdag och söndag. Dragningen visas live på TV i USA, men för svenska spelare är det lättare med lottodragning på nätet.

3. Vikinglotto

Vikinglotto har funnits sedan 1993 och precis som namnet föreslår är det ett lotteri som spelas mellan våra nordiska länder och närliggande grannar. Vikinglotto var det första gränsöverskridande lotteriet i Europa och är fortfarande populärt idag. Priserna är inte lika höga som på andra spel, för det finns helt enkelt inte tillräckligt med spelare för att samla ihop en större jackpott. Varje onsdag är det dragning och den lägsta jackpotten är 3 miljoner euro.

2. Eurojackpot

Det här är det näst största lotteriet i Europa och det lanserades under 2012. Precis som på ett casino utan spelpaus kan spelsugna från flera olika länder vara med på lotteriet. I skrivande stund deltar sjutton olika europeiska länder i lotteriet. Eftersom jackpotten rullar över till nästa dragning om ingen har vunnit den så kan det bli astronomiska summor efter ett tag. Den minsta summan ligger på 10 miljoner och den allra högsta summan kan nå upp till 90 miljoner euro. Dragningen sker varje fredagskväll.

1. EuroMillions

Nummer ett på vår lista är ett riktig populärt lotteri som har funnits sedan 2004. EuroMillions är ett paneuropeiskt lotteri med många internationella deltagare. Fysiska biljetter finns bara i nio deltagande länder och Sverige är inte ett av dem, men vi svenskar kan delta genom att spela på nätet. Den lägsta jackpotten ligger på 15 miljoner euro, men den kan stiga till hela 200 miljoner euro. Vinner ingen jackpotten så rullar den nämligen över till nästa dragning, så därför kan det bli riktigt stora pengar. Dragningen sker tisdag och fredag kväll.

5/5 (1)
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap