Hitta SMS-lån | Hitta det bästa lånet för just din situation

Listor.se

Sveriges största listsajt

5 av de bästa kaffebryggarna

Alla älskar kaffe, men allt kaffe är inte lika bra. Här har vi tillsammans med en av våra partners valt att titta lite närmare på de fem bästa bryggmetoderna för alla svenskars favoritdryck!

5. Vanlig elbryggare 

Även om den här kaffebryggaren kanske inte brygger världens bästa kaffe så måste den ändå finnas med på listan. Den är nämligen så praktisk och enkel att använda, samtidigt som den kan brygga gott kaffe om man har lite tur. Nackdelen är att kaffet kallnar fort, men det kan även brännas vid på den heta plattan. Att skaffa en elbryggare med termoskanna löser det problemet.

4. Fransk press

Bästa kaffebryggarna

Praktisk, lätt att använda och går att ställa på bordet så att gäster kan servera sig själva. En fransk press är en vanlig bryggmetod i både hushåll och på caféer, för det är lätt att göra gott kaffe med den här metoden. Dessutom är presskaffe väldigt gott om man gillar en fyllig kaffesmak. Kaffebönans oljor filtreras nämligen inte bort, som det gör i en bryggare med filter. Oljorna bidrar till en fyllig smak som många tycker om.

3. Perkulator

Varför slutade vi någonsin att använda perkulatorn? Den här bryggaren från äldre tider har börjat bli populär igen och det med all rätt. Först och främst gör en perkulator kaffe på ett unikt sätt som bidrar till en utmärkt smak. Det heta vattnet passerar nämligen flera gånger genom kaffet, vilket ger en väldigt mörk och fyllig smak. Dessutom är perkolatorn lätt att använda, för det är bara att fylla den med kaffe, sätta i sladden och trycka på knappen.

2. Sifonbryggare

Åh nej, inte den här hipsterbryggaren. Men sanningen är att en sifonbryggare gör riktigt gott kaffe som alltid är lent, rykande hett och smakrikt. Dessutom garanterar bryggmetoden att du aldrig får kaffesump i kaffet. Bryggaren består av två kannor i glas som sitter ovanpå varandra och ett rör med filter i mitten. När vattnet i den nedre kannan hettas upp på spisplattan bildas det vakuum som tvingar upp kaffet så att det passerar genom kaffet i röret och hamnar i den övre kannan. Processen är häftig att se på och kaffet som den brygger är definitivt värt mödan.

1. Mokabryggare

Vill du ha starkt, smakrikt och riktigt hett kaffe? Då är en mokabryggare rätt val för dig. Den gör det allra godaste kaffet i espresso-stil och är hyfsat lätt att använda. Bryggaren ser ut som en liten kanna och man skruvar av nederdelen av kannan och fyller på med vatten. Sedan sticker man i filtret som har packats tätt med kaffe. Överdelen skruvas på och kannan ställs på spisplattan. När vattnet är hett åker det upp i den övre delen och kaffet är sedan redo att serveras. Det här är kaffe som man bara vill ha mer och mer av. Dessutom är mokabryggaren väldigt dekorativ, så den får gärna stå framme på köksbänken.

4.94/5 (16)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2020 | Listor.se

Share via
Copy link
Powered by Social Snap