Listor.se

Sveriges största listsajt

5 appar som revolutionerade vardagen

Idag kan livet bli både enklare och roligare med hjälp av rätt appar i din mobiltelefon.

I denna lista har vi tillsammans med en av våra partners valt att kika lite närmare på fem av de mest populära apparna som revolutionerade vardagen!

5. Swish

I slutet på 2012 lanserades Swish av Getswish AB. Åtta år senare kan vi konstatera att det blivit en stor succé här i Sverige. Appen används för snabba och smidiga överföringar mellan vänner och familj.

Swish är helt enkelt ett bra hjälpmedel när du ska göra betalningar om du exempelvis vill köpa något av någon via Blocket eller bara ge bort pengar i present. Det gör att du slipper ta ut pengar eller krångla med en banköverföring som tar betydligt längre tid. 

4. BankID

En annan app som många svenskar använder sig av idag är BankID. Appen används för att legitimera sig online. Det kan vara allt från när du ska logga in på din internetbank till att du ska göra en betalning på nätet. 

Det finns även casino med BankID och det gör att du kan legitimera dig i samband med din inloggning. Du behöver därför inte skicka in några dokument som bekräftar din identitet, vilket är skönt att slippa.

3. Foodora

En annan app som blivit populär är Foodora. Här beställer du hem mat och gör din betalning direkt via appen. Välj en restaurang som är kopplad till Foodora, kolla menyn och klicka hem det du vill ha. Sedan kommer ett bud med maten till dig.

En mycket bra tjänst för dig som inte orkar laga mat eller helt enkelt inte har tid för att åka iväg till den restaurangen eller pizzerian du vill ha mat ifrån.

Denna tjänst gör att du sparar värdefull tid som du kan lägga på något annat. Bara det är en vinst i sig. 

2. Kry

Läkarbesök via mobilen. Idag är det möjligt tack vare appen Kry. I appen beskriver du dina symtom och blir sedan uppringd av en läkare via ett videosamtal. Snabbt, smidigt och enkelt. 

I appen kan du även få hjälp av en psykolog om du exempelvis lider av depression, stress eller sömnsvårigheter. 

Du kan även via appen få hjälp att få en tid på vårdcentralen inom 24 timmar om det nu skulle behövas.

En bra och viktig app om du vill ha hjälp med sjukvård eller prata med psykolog. 

1. Spotify

Musik är något vi mår bra av och med hjälp av Spotify kan vi lyssna på alla våra favoriter. Musik är exempelvis något många lyssnar på ihop med träning och promenader. Men via Spotify kan man även lyssna på populära podcast, vilket blivit allt mer vanligt den senaste tiden. 

Spotify erbjuder både en gratisversion där du då blir tvungen att lyssna på reklam emellanåt. Men du kan också betala för att slippa reklamen, vilket kan vara skönt.

Idag har Spotify över 200 miljoner aktiva användare.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap