Listor.se

Sveriges största listsajt

4 trädgårdstips inför hösten

Nu inför hösten så vill man fortfarande piffa i trädgården och ha växter som klarar av lite kyla. För Sveriges klimat under hösten finns det några växter och buskar som trivs. Något du måste tänka på är även placeringen av växterna, vissa växter behöver ha mycket ljus och andra klarar sig bra i skugga.

Något annat som är ett måste i trädgården är en härlig oas för att slappna av och kunna njuta av varma höstkvällar. Ta inte in trädgårdsmöblerna alldeles för fort! Många gör misstaget att de tar in trädgårdsmöblerna redan i augusti och då går de miste om de fina höstkvällarna som ändå kan vara relativt varma.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat 4 trädgårdstips inför hösten.

4. Lagerhägg

Lagerhägg är en perfekt häck att exempelvis ha runt huset eller för att minska insyn. En lagerhägg är mycket tätvuxen vilket minimerar risken för inskydd. Bladen håller sig dessutom gröna även på vintern vilket anses vara något som de flesta föredrar.

3. Bokhäck

Bokhäck är en annan populär häck som används i många svenska trädgårdar. Häcken kan klippas relativt kort om man föredrar det men den kan också bli väldigt lång – vanligtvis upp till cirka 2 meter hög. Bokhäck finns med gröna blad men även röda.

2. Trädgårdsmöbler

Många har framme trädgårdsmöbler under sommaren, kanske en loungegrupp eller ett matbord med stolar för att njuta av sommarens varma kvällar. När hösten kommer är det många som tar sin trädgårdsmöblerna, dels för att de kan bli förstörda utomhus i kyla och regn men också på grund av att det är för kallt för att sitta utomhus. Men man får inte glömma att det finns chans att det kan bli riktigt fina höstkvällar med sol och inte allt för kallt. Därför kan det vara bra att åtminstone ha något ställe i trädgården du kan njuta av en varm höstkväll utomhus. Har du exempelvis trädgårdsmöbler i järn så tål dessa ganska extrema väderförhållanden och kan med fördel lämnas utomhus.

1. Plantera inför våren

På hösten är det den perfekta tiden att plantera inför våren. Du måste då planera vilka blommor och växter som du vill ska komma upp till våren. Det kan kännas svårt att göra denna typ av planering och då finns det möjlighet att ta hjälp av ett proffs. Ett proffs kan se över din trädgård och planera rabatter utifrån dina önskemål. Vill du exempelvis att det ska börja blomma redan i april finns det vissa blommor som trivs i ett kyligare klimat innan sommaren kommer.

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap