Listor.se

Sveriges största listsajt

4 projektorer för hemmabruk du borde kolla in!

Att ha sin alldeles egna projektor är det första steget för att få till den perfekta hemmabion som gör att du aldrig mer vill lämna soffan.

Men det kan lätt kännas lite krångligt när man ska köpa sin första projektor. Därför kommer här 4 projektorer för hemmabruk som är riktigt bra och som förtjänar en tanke! 

4. BenQ HT3550 

I sin prisklass är BenQ HT3550 en av de bästa kandidaterna. Den stöder både 4K och HDR och är en bra all round-projektor för dig som vill kolla på film med nästan biokvalitet. Den ger klara och fina färger och bra kontraster i bilden. Du kan enkelt ersätta projektorlampan när den efter många timmars användning blivit för gammal. 

3. Optoma UHD51A

Optoma är en smart projektor med röstkommandon som du kan koppla ihop med din smarta enhet oavsett om du använder Amazons Alexa, Apples Siri eller Googles Assistant. Detta är väldigt praktiskt då man oftast sitter i ett helt mörkt rum och det kan vara svårt att se knapparna på en fjärrkontroll, om man ens hittar fjärrkontrollen! Du kan säga till den att spela upp filmen och slipper resa dig och leta efter fjärren. 

Denna projektor stöder 4K och är ett utmärkt val för den som har tight budget.

2. LGPH450UG Minibeam Projector

Om du vill ha en stor skärm med världsklassig underhållning men inte riktigt har plats för eller pengar till en storbilds-TV eller en ordentlig projektor så kan denna projektor vara perfekt för dig eftersom den har så kallat Short Throw. Den behöver bara ett tiotal centimetrar för att få till en enorm bild på en vit vägg eller duk och är dessutom väldigt billig när man jämför med större varianter. 

Självklart finns det en hake, dock. Upplösningen är inte världens bästa, bara 720p. Men det kan vara ett pris som är värt att betala.

1. Optoma UHD65

Optoma UHD65 är en riktigt bra projektor som ger god bild, både i ljusa och mörka rum. Detta gör att den lämpar sig både för vanlig TV-tittning och filmkvällar när det är helt mörkt och mysigt. De flesta andra projektorer är bäst på antingen eller, vilket gör att denna är mer mångsidig än många andra på marknaden idag. 

Detta är projektorn för dig som inte vill tvingas välja och som vill ha det absolut bästa av två världar. Oavsett om du vill titta på HD-TV och DVD:er eller Netflix i 4K och Ultra HD Blu-rays så kommer du att uppskatta renheten, detaljrikedomen och färgen i bilden. 

Men det finns en del lyxiga detaljer som denna projektor tyvärr saknar. Fjärrkontrollen är samma som du får med om du köper en projektor som kostar en sjättedel av vad denna gör (och den har knappar som saknar funktion), det finns ingen motoriserad zoom eller fokus. Det kan dock lösas med en ny fjärrkontroll för projektorer


Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap