Listor.se

Sveriges största listsajt

4 goda anledningar att spela på Miljonlotteriet

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet är ett av Sveriges absolut äldsta lotterier och ägs av föreningen IOGT-NTO som arbetar för en drogfriare miljö. Bakgrund och fakta om företaget kan du också finna på deras hemsida eller genom att följa dem via facebook och youtube.

Vad som urskiljer MIljonlotteriet från många andra lotterispel är just att du när du spela hos miljonlotteriet.se skraplotter via Miljonlotteriet också bidrar till ett bättre samhälle. Detta eftersom att allt överskott som lotteriet får in sedan används av IOGT som bidrag till en hel del gott för samhället i Sverige.

Hela tanken bakom Miljonlotteriet har hela tiden också varit att använda överskottet som MIljonlotteriet får in genom att skänkas som bidrag mot drogfrihet och det är också vad det har gjort ända sedan start. Men det var nog ingen som hade kunnat gissa på att det skulle kunna hjälpa så stort som det faktiskt har gjort.

Här har vi i samarbete med en av våra partners listat några av de punkter som Miljonlotteriets bidrag på över 2 miljarder har gått till sedan år 2000!

1. Tävlingar och kampanjer som hjälper människor

Tävlingar och kampanjer anordnar av lotteriet där du som spelare kan tävla om en hel del roliga projekt samtidigt som du bidrar till föreningens arbete för samhället. Vid varje dragning där du förlorat får du en chans att vinna en ny bil. Om du är intresserad av att bidra till IOGT:s välgörenhetsarbete ute i Sverige och världen, så bör du kika in deras sida för att läsa mer. Att kunna blanda underhållning med välgörenhet är faktiskt en riktigt god idé och något som många uppskattar finns, där de kan bidra med något litet samtidigt som de tar chansen att vinna något stort!

2. Välgörenhet för barn och ungdomar

Miljonlotteriets bidrag riktas även starkt in på barn och ungdomar som växer upp under sämre familjeförhållanden med missbruk i sin nära omgivning. Till dessa barn så anordnar IOGT-nto bland annat flera läger per år och andra aktiviteter som kan göra livet ljusare för drabbade barn och unga – och inte minst till att bidra till en starkare gemenskap som många av drabbade barn och ungdomar inte får uppleva i sin hemmiljö.

3. Tak över huvudet till hemlösa

Genom MIljonlotteriets intäkter så har också stora delar gått till att hjälpa hemlösa och andra utsatta människor i samhället att få tak över huvudet. Föreningen värnar extra starkt för personer som är utsatta i samhället, både till hemlösa, missbrukare och anhöriga.

4. Bidrag till förbättring av landets behandlingshem

Arbetet mot drogfriheten yttrar sig på ett brett spektrum och en stor del av lotteriets överskott har gått till att förbättra behandlingshem och för att utöka dem. På detta vis så har fler människor kunnat få bättre behandlingshjälp på de olika behandlingshemmen runt om i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


© 2021 Listor.seStock images by Depositphotos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap