Listor.se

Sveriges största listsajt

3 tips för att välja rätt säng

En säng av kvalitet och komfort är viktigt för att du ska sova så bra som möjligt under natten. Det är trots allt under natten som kroppen återhämtar sig och förbereder sig för en ny dag. 

Om du är på jakt efter en säng men inte vet vilken du ska välja hjälper vi dig här med 3 tips att tänka på vid köp av ny säng.

1. Sängens storlek gör skillnad

Anpassa sängens storlek efter storleken på sovrummet. En alldeles för stor säng tar över rummet och gör att det ser stökigt ut. Det är viktigt att göra plats även för förvaring och dekorationer. 

Däremot är det viktigt att sängen är tillräckligt stor och gör det möjligt för dig att få en god natts sömn. Den allra vanligaste säng storleken i Sverige är en säng på 180×200 cm. Detta förutsatt att du sover med en partner. 

2. Textilier skapar en mysig atmosfär

Välj textilier till sängen som går i ton med färgtemat i sovrummet. Speciellt du som har svårt att somna kan få nytta av att skapa en mysig atmosfär i sovrummet. Textilier i mjuka, varma toner hjälper kroppen att koppla av och varva ner. 

3. Välj kudde och täcke med omsorg 

Välj kudde utefter din sovställning. Det är viktigt att nacken får ordentligt stöd under natten. Dessutom bör du byta kuddar vartannat år då de slits ut och tappar formen med tiden. Du bör även tvätta kuddarna minst var tredje månad.

Täcket bör vara 30 cm längre än du själv och även 30 cm bredare än din bröstkorg. Om du sover med en partner är det smart att investera i ett extra stort täcke för att säkerställa att ni båda kan sova gott om natten.

Tänk också på att ett täcke bör tvättas var sjätte månad och även bytas ut var femte år. 

Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline-feedback
Visa alla kommentarer

© 2021 Listor.se
Stock images by Depositphotos


Share via
Copy link
Powered by Social Snap